묵은지 갓김치 돼지찜
재료
묵은지 반 포기, 갓김치 2줌, 돼지고기 안심 3개, 앞다리살 600g, 고춧가루 3큰술, 고추기름 1큰술, 매실청 3큰술, 다진마늘 2큰술, 된장 1/2큰술, 맛술 4큰술, 건표고 한 줌, 물 2리터(20컵), 김칫국물 1컵, 대파 1뿌리. 홍고추 2개, 청양고추 2개, 후춧가루 약간(한꼬집)
만드는 법
1. 묵은지, 갓김치는 자르지 않고 통으로 준비한다
2. 안심은 반만 자르고 앞다리살도 두툼하게 준비한다
3. 대파, 고추는 길게 어슷썬다
4. 물 2리터에 건표고 한 줌을 넣어 우려둔다
5. 냄비에 버섯 우린물, 고춧가루, 고추기름, 매실청, 다진마늘, 된장, 맛술을 잘 섞는다
6. 5에 고기를 넣고 묵은지, 갓김치를 반반 얹고 김칫국물을 부어 한번 끓어오르면 뭉근히 30~40분 졸여준다
7. 김치가 잘 물렀으면 대파, 고추, 후추를 넣고 불을 끄고 그릇에 덜어 낸다.
방송한 요리 묵은지 갓김치 돼지찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Steamed mustard steamed pork
material
3 tablespoons of red pepper powder, 1 tablespoon of chili powder, 3 tablespoons of plum, 2 tablespoons of chopped garlic, 1/2 tablespoons of miso, 4 tablespoons of tongue sake, Zoom, 2 liters of water (20 cups), 1 cup of water from Kimchi noodles, 1 root of Daepa 1. 2 red peppers, 2 red peppers, some pepper (one pinch)
how to make
1.It is old, please do not cut mustard kimchi
2. We cut half the peace of mind and prepare the front legs thickly.
3. Chopped green pepper and long pepper.
4. Put a two-liter, high-powered zoom in the water.
5. Mushrooms in pot We mix water, red pepper powder, chili oil, plum gruel, chopped garlic, miso,
6. Put meat in 5, put on a half of mustard kimchi, pour Kimchi juice and boil it once and boil it for 30 ~ 40 minutes.
7. Once the kimchi has been squeezed well, add green onion, red pepper, and pepper, turn off the fire and take it out to the bowl.
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