얼갈이 열무 김치
재료
얼갈이배추 2단, 열무 1단 천일염 2컵, 물 15컵, 쪽파 100g(한 줌), 양파 150g(한 개)
양념:고춧가루 1과1/2컵, 찹쌀풀 1컵, 황태 육수 4컵, 다진 마늘1/2컵, 다진 생강1큰술,
건고추 15개, 소금 약간(1T)
황태육수:황태 ⅛개, 다시마 10g(2장), 무 50g(반 컵), 양파 40g(1/4개), 대파 40g(1/2대), 표고 10g(3개), 물 10컵
만드는 법
1.얼갈이와 열무는 통으로 분량의 물에 천일염을 녹이고 담가 1시간 동안 절인다. 절여진 얼갈이와 열무는 흐르는 물에 3~4회 물에 헹군 다음 건져 체에 밭쳐 물기를 뺀다.
2. 쪽파는 3~4cm길이로 썰고, 양파는 채 썬다.
3. 홍고추는 확독에 갈아 고춧가루와 섞어 다진 마늘, 다진 생강과 나머지 양념 재료들을 모두 섞는다. 간을 보아 부족한 간은 소금으로 한다.
방송한 요리 얼갈이 열무 김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Eulgal Yilmi Kimchi
material
2 cups of Chinese cabbage, 2 cups of hot water, 1 cup of sun salt, 15 cups of water, 100g of fenugreek (one handful), 150g of onion (one cup)
Seasoning: 1 and 1/2 cup of red pepper powder, 1 cup of glutinous rice paste, 4 cups of sweet potato soup, 1/2 cup of chopped garlic, 1 tablespoon of chopped ginger,
15 chili peppers, a little salt (1T)
10g (3 cups), 10g (3 cups), 10g (2 cups), 50g (half cup), onion 40g (1/4 cup)
how to make
1. Eolgye and Yeolmu are melted in a quantity of water in a barrel and sunk for one hour. Rinse the horns and heat on the running water three or four times, rinse in water, then drain the sieve and drain.
2. Cut 3 ~ 4cm long side dishes and cut onions.
3. Red pepper is changed to Conficker and mixed with red pepper powder, chopped garlic, chopped ginger and all other seasoning ingredients are mixed. The liver which is lacking in liver is made of salt.
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