풋마늘 김치
재료
풋마늘잎 500g, 홍고추 3개, 청고추 3개
양념: 다시마찹쌀풀국 2/3컵, 고춧가루 2/3컵, 맛젓갈 1/3컵, 새우젓 2큰술, 마늘 3큰술, 국물용멸치가루 1큰술
만드는 법
1. 풋마늘 잎은 깨끗하게 다듬어 씻어 소금물(물6: 소금1)에 2시간 정도 부드럽게 절여 씻어 물기를 제거한다.
2. 홍고추 청고추는 어슷 썬다.
3. 다시마 육수에 찹쌀가루를 넣고 풀을 쑨다.
4. 국물용멸치는 바싹 말려 굵게 다진다.
5. 다시마 풀국에 분량의 양념을 넣고 골고루 섞는다.
6. 절여진 풋마늘잎에 분량의 양념을 바르듯 버무린 다음 한번 먹을 량을 길이로 접어서 말아 용기에 담는다.
7. 상온에서 국물이 익어 기포가 올라오면 냉장고에 넣고 일주일정도 숙성시킨다.
방송한 요리 풋마늘 김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Foot garlic kimchi
material
500 grams of leafhopper leaves, 3 red peppers, 3 red peppers
Seasoning: 2/3 cups of glutinous rice paste, 2/3 cup of red pepper powder, 1/3 cup of salted pickles, 2 tablespoons of shrimp, 3 tablespoons of garlic, 1 tablespoon of anchovy powder
how to make
1. Wash off the garlic leaves and wash them with salt water (water 6: salt 1) for about 2 hours and wash gently to remove water.
2. Red pepper chili peppers are eared.
3. Put the glutinous rice flour into the kelp soup and pour it.
4. The anchovy for soup is dried and thickened.
5. Add a small amount of seasoning to the kelp seeds and mix evenly.
6. Add the amount of seasoning to the leaf of the garnished goat, then fold it into a length and put it in the container.
7. If the broth is cooked at room temperature and the air bubbles come up, put it in the refrigerator and let it mature for about a week.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.