유채 김치
재료
유채 1Kg, 부추 1/4단, 풋고추 4개, 홍고추 2개, 대파 2대
양념: 다시마참쌀풀국 1컵, 거친고춧가루 1/2컵, 고춧가루 2/3컵, 마늘 4큰술, 맛젓갈 6큰술, 새우젓 2큰술, 국물용멸치가루 3큰술, 산야초발효액 3큰술
만드는 법
1. 유채는 줄기와 잎부분을 소금물(물8:소금1)에 1시간정도 절여 깨끗하게 씻어 물기를 제거한다.
2. 부추는 씻어 1/3등분하고 풋고추, 홍고추는 어슷썬다.
3. 다시마 육수에 찹쌀가루를 넣고 풀을 쑨다.
4. 고춧가루는 거친가루와 중간가루로 준비한다.
5. 국물용멸치는 머리와 내장을 제거하고 바싹 말려 굵게 다진다.
6. 다시마 풀국에 분량의 양념을 넣고 섞는다.
7. 절여진 유채에 섞어 놓은 양념을 넣어 살살 버무려 용기에 담고 숙성시킨다.
방송한 요리 유채 김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Rapeseed Kimchi
material
1kg of oil, 1 / 4th of leek, 4 green peppers, 2 red peppers, 2 green peppers
Seasoning: 1 cup of kelp rice, 1/2 cup of red pepper powder, 2/3 cup of red pepper powder, 4 tablespoons of garlic, 6 tablespoons of salted fish, 2 tablespoons of salted anchovy, 3 tablespoons of soy sauce fermented broth
how to make
1. Rape the stem and leaf parts in salt water (water 8: salt 1) for about 1 hour and wash thoroughly to remove the water.
2. Wash leek, cut into 1/3, cut green pepper, and red pepper.
3. Put the glutinous rice flour into the kelp soup and pour it.
4. Prepare red pepper powder with coarse powder and medium powder.
5. Remove the anchovy from the head and the internal organs, and dry thoroughly.
6. Add a small amount of seasoning to the kelp seeds and mix.
7. Put the seasoning mixed with the oiled leaves and brew them in a container and mature.
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