쪽파 씀바귀 김치
재료
쪽파 1단(깐 것 1kg, 씀바귀 200g,
양념: 다시마풀국 1컵, 고춧가루 2/3컵, 거친고춧가루 1/2컵, 마늘 3큰술, 맛젓갈 1컵, 국물용멸치가루 1큰술, 산야초발효액 3큰술
만드는 법
1. 햇쪽파는 기장이 짧은 것으로 준비해 깨끗하게 다듬어 씻어 물기를 제거한 후 뿌리부분에 젓국을 뿌려 20분정도 절여 놓는다,
2. 씀바귀는 깨끗하게 씻어 엷은 소금물에 하루정도 절여 울켜 쓴맛을 제거한다.
3. 다시마 육수에 찹쌀가루를 넣고 풀을 쑨다.
4. 국물용멸치는 머리와 내장을 제거하고 바싹 말려 굵게 다진다.
5. 쪽파가 숨이 죽으면 젓국을 따라내어 분량의 양념을 넣어 섞는다.
6. 쪽파와 절여진 씀바귀를 섞어 분량의 양념을 넣고 버무린다.
7. 한번 먹을 량을 길이로 접어 말아 용기에 담아 숙성시킨다.
8. 김치 담가 바로 먹을 수 있으며 실온에서 익혀 냉장 보관하여 새콤하게 익혀 먹는다.
방송한 요리 쪽파 씀바귀 김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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A side dish
material
One side of the side (1kg, 200g,
Seasoning: 1 cup of seaweed pasta, 2/3 cup of red pepper powder, 1/2 cup of red pepper powder, 3 tablespoons of garlic, 1 cup of flavored salted fish, 1 tablespoon of broth anchovy powder, 3 tablespoons of soy sauce fermented broth
how to make
1. Prepare a short side of the sun, prepare it for a short length of time, clean it, clean it, remove the water, sprinkle it on the roots and cut it for about 20 minutes,
2. Rinse the stump cleanly and pour in salt water for about a day to remove bitter taste.
3. Put the glutinous rice flour into the kelp soup and pour it.
4. Remove the anchovy from the head and the internal organs, and dry thoroughly.
5. When the sidebands drowsy, take out the stirrer and mix in the amount of seasoning.
6. Mix the saffron with the side sauce and add the amount of seasoning.
7. Once the amount of food is folded into a length, it is put in a container and aged.
8. Kimchi can be eaten immediately, cooked at room temperature, chilled and stored in a refrigerator.
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