재료
무말랭이 100g(세 줌), 고춧잎 50g (반 줌), 쪽파1/2줌
양념: 고춧가루 3큰술, 진간장 1큰술, 국간장 1큰술, 메주콩물 1컵, 설탕 1 1/2큰술, 꿀 1 1/2큰술, 고춧가루 3큰술, 마늘 1큰술, 생강 1/2작은술
만드는 법
1. 무말랭이는 조물조물 2~3번 씻어 물기를 제거한 후 콩물에 30분정도 재어둔다.
2. 고춧잎은 찬물에 깨끗이 씻어 불순물을 제거한다.
3. 끓는 물에 살짝 데쳐 3cm길이로 자른다.
4. 쪽파는 3cm로 자른다.
5. 분량의 재료를 섞어 양념장을 만든다.
6. 무말랭이, 고춧잎, 쪽파에 섞어놓은 양념을 넣어 무친다.
7. 마지막에 통깨, 참기름을 넣어준다.
방송한 요리 무말랭이 고춧잎무침 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Dried red pepper
material
100 grams of non-waxy leaves (three times), 50 grams of leafy leaves (half-zoom)
Seasoning: 3 tablespoons of red pepper powder, 1 tablespoon soy sauce, 1 tablespoon soy sauce, 1 cup of soy sauce, 1 1/2 tablespoons of sugar, 1 1/2 tablespoons of honey, 3 tablespoons of red pepper powder, 1 tablespoon of garlic,
how to make
1. Wash 2 ~ 3 times of dried salmon and remove the water and leave it in the bean for about 30 minutes.
2. The pepper leaves are cleaned in cold water to remove impurities.
3. Boil slightly in boiling water and cut to 3cm length.
4. Cut the side wings to 3cm.
5. Mix the ingredients to make a marinade.
6. Sprinkle with safflower, pepper leaves, safflower mixed with safflower.
7. At the end, give sesame oil and sesame oil.
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