사과약지
[재료]
말린 사과 200g, 고춧가루 3T, 멸치액젓 2T, 다진마늘 2T, 물엿 1T, 통깨 약간
1. 사과는 껍질을 깨끗이 문질러 씻은 뒤 물기를 닦은 다음 껍질째 4~6등분하여 속을 도려낸다. 0.5cm 두께로 썰어 설탕물이나 옅은 속므물에 담갔다가 건져 물기를 제거한다. 채반에 펼쳐 햇볕에 3~4일간 말린다.
2. 고춧가루와 멸치액젓, 다진마늘, 물엿, 통깨를 섞어 양념장을 만든다.
3. 1의 말린 사과는 설탕물에 살짝 불려 물기를 꼭 짠다. 2의 양념장을 넣어 버무린다.
4. 단지에 눌러 담아 서늘한 곳에 보관하여 먹는다.
방송한 요리 사과약지 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Apple ringer
[material]
Dried apples 200g, red pepper powder 3T, anchovy sauce 2T, chopped garlic 2T, starch syrup 1T,
1. The apple rubs the skin thoroughly, rinses it, wipes the water, and then cuts the skin into 4 ~ 6 pieces. Slice it into 0.5cm thick and dip it in sugar water or pale water to remove moisture. Spread on a teabag and dry in the sun for 3 to 4 days.
2. Mix red pepper powder, anchovy sauce, chopped garlic, starch syrup, and sesame sauce to make sauce.
3. 1 dried apple is lightly squeezed in sugar water to squeeze the water. I put 2 sauce and put it.
4. Press on the jar and store in a cool place to eat.
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