무말랭이무침 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)

MBC 기분좋은날 2015년 11월 4일 방송한 요리 무말랭이무침 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 간단히 소개합니다.

무말랭이무침

[재료]

말린무 100g, 고춧잎 50g, 말린 배추 50g

고춧가루 4T, 산야초 발효액 2T, 멸치액젓 1T, 다진 마늘 1T, 물엿 2T,

통깨 1T, 소금 적당량

1. 무는 껍질을 벗겨 길이 4cm, 두께 1cm의 막대모양으로 자른다. 채반에 넓게 펼쳐 햇볕에 3~4일간 말린다. 알배기 배추는 낱장씩 분리하여 소금물에 살짝 절인 후 채반에 넓게 펼쳐 꾸덕꾸덕하게 말린다.

2. 엿기름 물을 낸다. 1의 말린 콜라비를 넣어 불린다. 찬물에 고춧잎도 불린다. 건오징어는 몸통과 다리를 분리한 후 찬물에 불린다. 몸통은 2*2cm 크기로 가위로 자르고 다리는 2cm 길이로 자른다. 말린 배추는 찬물에 살짝 불린 후 물기를 꼭 짠다.

3. 불린 콜라비는 물기를 꼭 짠다.

4. 분량의 양념장을 잘 섞는다. 3의 콜라비와 말린 배추, 불린 고춧잎과 오징어를 넣어 버무린다. 맛을 보고 소금으로 간을 맞춘다.

5. 단지에 꼭꼭 눌러 담아 서늘한 곳에 보관하여 먹는다.

방송한 요리 무말랭이무침 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Dried raisin

[material]

Dried radish 100g, pepper leaves 50g, Dried Chinese cabbage 50g

Red pepper powder 4T, soybean fermentation broth 2T, anchovy sauce 1T, chopped garlic 1T, syrup 2T,

Sesame 1T, salt suitable amount

1. Peel the bark and cut it into 4cm long, 1cm thick rod. Spread wide on a tray and dry in the sun for 3-4 days. The Chinese cabbage is cut into pieces one by one and pickled in brine.

2. It gives off malt water. I put 1 of dried cola bean. Cold water is also called red pepper. The dried squid is called cold water after separating the torso and legs. The body is 2 * 2cm in size and cut with scissors and the legs are cut into 2cm length. Dried Chinese cabbage is squeezed in cold water and squeezed.

3. Called Cobra squeezes the water.

4. Mix the amount of sauce well. I put 3 cola bean, dried Chinese cabbage, callus leaf pepper and squid. It tastes and tastes with salt.

5. Press on the jar and store in a cool place to eat.

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