스지곤약 조림 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)

MBC 기분좋은날 2015년 10월 27일 방송한 요리 스지곤약 조림 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 간단히 소개합니다.

스지곤약 조림

[재료] 곤약 200g, 스지 600g, 청주 1/4C, 만능된장, 만능매운장, 연겨자, 만능간장, 설탕 적당량,

[육수재료] 마른멸치 10g, 다시마8*8 1장, 물 1/2C

1. 분량의 육수재료를 넣어 멸치다시마 육수를 우려낸다.

2. 스지는 끓는 물에 하얗게 데쳐 찬물에 헹군 뒤, 먹기 좋은 크기로 자른다.

3. 곤약도 먹기 좋은 크기로 썰어 끓는 물에 거품을 걷어내 가며 데쳐 낸다.

4. 냄비에 스지, 곤약, 멸치다시마육수, 청주를 넣고 중불에서 거품 걷으며 조린다.

5. 설탕, 만능된장, 만능매운장을 넣고 약불에서 스지가 부드러워지도록 1시간 30분가량 조린다.

6. 연겨자를 곁들인다.

방송한 요리 스지곤약 조림 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Stewed boiled konjac

[Ingredients] konjac 200g, Sugi 600g, Cheongju 1 / 4C, universal miso, universal spicy bowls, yeast, universal soy sauce, sugar suitable amount,

[Seaweed ingredients] Dried anchovy 10g, kelp 8 * 8 1, water 1 / 2C

1. I put an amount of seaweed ingredients into the anchovy and tear soup.

2. Suji is soaked in boiling water, rinse in cold water, and cut to a good size to eat.

3. Cut the konnyaku in a size that is good to eat, and boil it in boiling water.

4. In a pot, add Suji, konjac, anchovy, kelp, seaweed, and sake.

5. Add sugar, all-purpose soybean paste, and all-purpose spicy soy sauce and boil it for about 1 hour and 30 minutes to soften the sugi in the fire.

6. Add the mustard.

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