메밀우동 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)

MBC 기분좋은날 2015년 10월 21일 방송한 요리 메밀우동 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 간단히 소개합니다.

메밀우동

[재료]

생 메밀국수 400g, 무 간 것 적당량

[국수장국] 맛술 3T, 청주 3T, 간장 4T, 다시마 가다다랑어 국물 2 1/2C

[가다랭이 국물] 다시마 5cm2장, 물 4컵, 가다랭이포 20g

[야채튀김] 새우(작은 것) 250g, 소금 조금, 돌미나리 40g, 달래 30g, 당근 1/3개, 밀가루 4T, 튀김기름, 튀김옷(달걀 1개, 얼음물 130ml, 밀가루 1컵)


[가다랭이 국물]

1. 냄비에 다시마와 분량의 물을 넣어 중불에 거품이 조금씩 올라오기 시작하면 다시마를 건진다.

2. 다시마를 건져 낸 국물에 가다랭이포를 넣어 잠깐 보글보글 끓으면 바로 불에서 내린다.

3. 가다랭이 포가 물에 가라앉으면 체에 면보자기를 깔고 밭쳐 맑은 다시만 받는다.

[메밀우동 레시피]

1. 냄비에 맛술과 청주를 넣어 한소끔 끓인 후, 알콜을 나린 후 간장과 다시마 가다랑어포국물을 넣어 팔팔 끓으면 불에서 내린다.

2. 새우는 껍질을 벗겨 등쪽 내장을 뺀다. 돌미나리는 억센 잎을 떼고 다듬어 씻어 3-4cm길이로 썰고, 다래는 뿌리의 흙을 긁어내고 깨끗이 씻어 같은 길이로 썬다. 당근은 가늘게 채 썬다.

3. 분량의 재료를 섞어 튀김옷을 만든다.

4. 볼에 재료의 1/4정도를 넣어 밀가루 1큰술을 넣어 전체에 버무린 후, 튀김옷을 4-5T정도 넣어 가볍게 섞는다. 반죽을 한쪽으로 동그랗게 모아 둔다.

5. 170도의 기름에 5의 튀김반죽을 흩어지지 않게 모아가며 쏟아 넣어 모양을 둥글려가며 튀긴다.

6. 물을 넉넉히 부어 메밀국수를 삶아 건진다.

7. 그릇에 담고 국수장국을 따뜻하게 데워 부은 후, 튀김을 올리거나 곁들여 낸다.

무 간 것을 넣어 먹는다.

방송한 요리 메밀우동 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Buckwheat noodles

[material]

400 grams of raw soba noodles,

[Noodle soup] 3T of sake, 3T of Cheongju, 4T of soy sauce, 2 kinds of tuna fish soup 2 1 / 2C

[Bonito broth] kelp 5cm2, 4 cups water, 20g bonito

[Fried vegetable] 250g of shrimp (small), a little bit of salt, 40g of sesame seeds, 30g of soothing, 1/3 of carrot, 4T of flour, frying oil, frying (1 egg, 130ml of ice water, 1 cup of flour)

 
[Bonito broth]

1. Put kelp and a quantity of water in a pan and when the bubbles begin to rise a little, the kelp is dried.

2. Put the bonito pudding in the broth that has saved the kelp and boil it for a while.

3. When the bonito bag sinks in the water, it spreads its face wrapping cloth on the sieve, and it is clean and fresh.

[Buckwheat noodle recipe]

1. Put pot of liquor and sake in a pan, boil it once, boil alcohol, put soy sauce and kelp bonito soup in boiling water and boil it.

2. Peel the shrimp and remove the dorsal intestines. Remove the rough leaves and wash them, cut them to 3-4 cm length, scrape the soil of the root, clean it and cut it to the same length. Slice the carrots thinly.

3. Mix the amount of ingredients to make fry.

4. Put about 1/4 of the ingredients in the bowl, put 1 tablespoon of flour into the whole, put 4-5T of the batter, and mix lightly. Collect the dough in a circle on one side.

5. Fry the dough into 170 degrees of oil, dripping the dough of 5, and pour into a round shape.

6. Pour plenty of water to boil the buckwheat noodles.

7. Put it in a bowl and heat the soup noodles warmly, then raise or serve it.

I put in nothing and eat.

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