발아녹두머핀 레시피 ( 요리법, 만들기 )

MBC 기분좋은날 2015년 4월 16일 방송한 요리 발아녹두머핀 레시피 ( 요리법, 만들기 )를 간단히 소개합니다.


발아녹두머핀

재료 : 박력분150g, 발아녹두 250g, 우유80ml, 버터 , 크랜베리50g, 소금3g, 베이킹파우더4g

달걀2개, 설탕120g

1. 박력분은 체에 2번 내려준다

2. 발아기에 발아시킨 녹두는 물기를 제거하고 마른 팬에 살짝 볶아 믹서에 곱게 갈아준다.

3. 크랜베리는 반을 갈라 준비한다.

4. 볼에 달걀을 풀어 분량의 우유와 섞어준다.

5. 4에 설탕을 넣어 녹이고 1과2를 넣고 거품기로 저어준다

6. 5에 녹인 버터, 소금, 베이킹파우더, 크랜베리를 넣고 다시 저어준다

7. 180도로 예열한 오븐에 20분간 구워 완성한다

방송한 요리 발아녹두머핀 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Germinated mung bean

Ingredients: Powder 150g, germinated mung bean 250g, milk 80ml, butter, cranberry 50g, salt 3g, baking powder 4g

2 eggs, sugar 120g

1. Powers down the body twice

2. Remove the moisture from the mung bean germinated in the germination, and gently stir in the dry pan to finely grind the mixer.

3. Cranberries prepare to divide in half.

4. Loosen the egg and mix it with a small amount of milk.

5. Add sugar to 4, dissolve, add 1 and 2, stir with a whisk

6. Add the melted butter, salt, baking powder and cranberries to 5 and stir again.

7. Bake in a 180 degree preheated oven for 20 minutes to complete

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