콩나물코다리찜 레시피 ( 요리법, 만들기 )

MBC 기분좋은날 2015년 4월 16일 방송한 요리 콩나물코다리찜 레시피 ( 요리법, 만들기 )를 간단히 소개합니다.

콩나물코다리찜

재료 : 코다리 2마리, 콩나물 300g, 양파 1/2개, 대파 1대, 팽이버섯 1봉지, 미나리 50g, 소금 약간

(찜 양념장) 고운 고춧가루 3큰술, 참기름 1큰술, 참치액 1큰술, 다진 마늘 1큰술, 다진 생강1/4작은술, 물엿 1큰술, 맛술 1큰술, 후춧가루 약간, 물녹말 2큰술

1. 꾸덕하게 만든 코다리는 물에 깨끗하게 씻어 대가리와 꼬리를 자르고 몸통을 큼직하게 이등분한다. 양쪽 살집에 칼집을 조금 넣는다.

2. 콩나물은 다듬어 씻어 물기를 털고 찜기에 찐 상태에서 찬 얼음물에 담가 헹궈 건진다.

양파와 대파는 굵게 채 썬다.

3. 팽이버섯은 밑동을 자르고 물에 헹궈 물기를 털고 미나리는 다듬어 씻어 4cm 길이로 썬다.

4. 고운 고춧가루를 볼에 담고 참기름과 참치액 맛술을 넣어서 고루 저어 고춧가루가 빨갛게 불리면 나머지 양념을 물녹말만 빼고 모두 넣어 잘 섞는다.

5. 냄비에 코다리와 양파 대파를 얹고 양념장으로 버무려 뚜껑을 덮은 후에 중간 불에서 찜한다.

6. 코다리와 양파 대파가 거의 나른하게 익으면 준비한 콩나물을 양념에 버무려 올리고 미나리를 듬뿍 넣어 버무려 물녹말을 붓고 걸쭉한 상태로 버무려 소금으로 간을 한다.


방송한 요리 콩나물코다리찜 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Steamed bean sprouts steamed

Ingredients: 2 scorpions, 300g of bean sprouts, 1/2 onion, 1 bag, 1 bag of mushroom, 50g of parsley, a little salt

3 tablespoons of red pepper powder, 1 tablespoon sesame oil, 1 tablespoon of tuna juice, 1 tablespoon chopped garlic, 1/4 tsp of chopped ginger, 1 tablespoon of syrup, 1 tablespoon of syrup, 2 tablespoons of pepper powder, 2 tablespoons of starch

1. Clean the nose and tail with care and clean the water. Put a little sheath on both sides.

2. Wash the bean sprouts, wash them, and wash them with steam in the steamer.

Cut onions and green onions thickly.

3. Cut the base mushrooms and rinse in water, shake off the water, flour the parsley, and cut to 4cm length.

4. Put the red pepper powder in a bowl and add sesame oil and tuna liquor. If the red pepper powder is called red, add the remaining spice except the water starch and mix well.

5. Put onion and onion on the pan, cover with lid and sauté on medium fire.

6. When the rice and onion onion are almost ripe, boil the bean sprouts prepared in the sauce, add the buttercups, pour the water starch, and mix with salt.

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