묵은지 고등어조림
[재료]
고등어, 묵은지, 고추절임, 무, 양파, 고추장, 고춧가루, 청주, 맛술, 매실청, 간장, 다진 생강, 다진 마늘
[과정]
1. 묵은지 이파리 두 장을 서로 엇갈리게 깔고
그 위에 다른 배춧잎을 井 모양이 되도록 올린다
2. 고등어와 고추 절임을 올려서 김치로 싼다
3. 냄비에 무를 깔고 고등어를 싼 묵은지를 올린다
4. 양파, 고추장, 굵은 고춧가루, 청주, 맛술, 매실청, 간장, 다진 생강, 다진 마늘을 넣고 잘 섞어준다
5. 양념장을 골고루 끼얹는다
6. 양념장을 얹은 고등어조림을 중간불로 한소끔 끓여낸 뒤 물을 넣는다.
방송한 요리 묵은지 고등어조림 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Stewed mackerel simmered
[material]
Mackerel, mackerel, red pepper pickles, radish, onion, red pepper powder, red pepper powder, sake, sake, plum, soy sauce, chopped ginger, chopped garlic
[process]
1. I have two sheets of paper in a row.
Put other cabbage leaves on top of it
2. Pick up mackerel and pepper pickles and wrap them in kimchi
3. Put radish in pan and raise mackerel mackerel
4. Add onion, red pepper paste, red pepper powder, sake, sake, plum, soy sauce, chopped ginger and chopped garlic.
5. Evenly sprinkle sauce
6. Boil mackerel sauce topped with marinade in moderate heat and add water.
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