<양념 꼬막>
재료: 꼬막 500g, 간장 2큰술, 고춧가루 1큰술, 매실청 1큰술, 올리고당 1큰술,
마늘1작은술, 다진파1큰술, 통깨 2작은술, 참기름2작은술
1 꼬막을 비벼가며 헹궈주고 물이 맑아 질 때까지 씻는다.
2 냄비에 소금을 넣고 물이 끓어오르기 직전 꼬막을 넣고 바로 불을 약불로 줄여
한 방향으로 저어주다 3분 정도 후에 불을 끈다. 5분정도 냄비에 그대로 두었다가
체에 밭친 다음 한 김 식으면 꼬막 뒤쪽을 수저로 벌려 뚜껑을 딴다.
3 꼬막 양념장을 만든다.
4 그릇에 꼬막을 담고 양념장을 얹어 완성한다
방송한 요리 양념 꼬막 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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<Spice seasoning>
Ingredients: Capsule 500g, 2 tablespoons soy sauce, 1 tablespoon chili powder, 1 tablespoon of plum, 1 tablespoon of oligosaccharide,
1 teaspoon of garlic, 1 tablespoon chopped leek, 2 teaspoons sesame seeds, 2 teaspoons sesame oil
1 Rinse the cockles and rinse them until the water is clear.
2 Put the salt in the pot and add the cocktail just before the water boils.
Stir in one direction. Turn off the lights after about three minutes. Leave it in the pot for about five minutes.
After you have sown the sieve, you can open the back of the sash with a spoon and pull the lid.
3 Make a spoon sauce.
4 Put the saucer in the bowl and finish with the sauce
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