쇠고기 감자 조림
[재료]불고기감 소고기 300g, 감자 3~4개, 양파 1개, 생표고 3개
[한국풍소스] 맛간장 4T, 통깨 2T, 오렌지마말레드 2T, 청주 2T, 고춧가루 2T, 파 10cm (흰부분 다짐), 참기름 2T, 마늘다짐 1T, 생강다짐 1t
1. 쇠고기는 물에 담가 피를 빼 내어 주고 부재료인 물과 마늘, 양파, 통후추, 맛간장을 넣고 팔팔 끓여준 뒤에 쇠고기를 넣고 20분정도 뚜껑을 덮어 끓여준다.
2. 완전히 익으면 먹기 좋은 크기로 찢어준 뒤 냄비에 재료인 물, 만능간장 생강즙, 청주를 넣고 끓인 뒤에 1의 쇠고기를 넣어 약한불에 뚜껑을 덮어 조려준다.
3. 완성이 다 되면 꽈리고추를 넣어 2분정도 더 끓여 식힌 뒤에 냉장고에 보관한다.
방송한 요리 쇠고기 감자 조림 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Stewed beef potatoes
[Ingredients] Beef roast beef 300g, potatoes 3 ~ 4, onion 1, green 3
[Korean style sauce] Taste soy sauce 4T, sesame 2T, orange maral red 2T, sake 2T, red pepper powder 2T, wave 10cm (white part compaction), sesame oil 2T, garlic compaction 1T, ginger compaction 1t
1. Bring the beef to the water, remove the blood, add the following ingredients: water, garlic, onion, pepper, taste soy sauce, boil the beef, put the beef and cover for 20 minutes.
2. If it is completely ripe, tear it in a good size and then add water, jujube juice, sake juice, jujube juice and sauce to the pan. Put 1 beef in the pot and cover it with a weak lid.
3. When finished, add chili pepper and boil for 2 more minutes, and refrigerate.
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