달걀 간장조림 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 5월 26일 방송한 요리 달걀 간장조림 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

달걀 간장조림

[재료] 계란 8개, 돼지갈비 500g, 물녹말, 산초가루, 간장, 후추, 식용유 적당량, 생강술, 마늘

[A] 생강 2톨, 파 흰 부분 10cm 1대, 마른고추 2개

[B] 술 8T, 간장 2/3C, 매실청 3T, 소금 약간, 물 6C

1. 계란은 삶아 찬물에 담갔다 껍질을 벗긴다. (강불에서 7분정도 삶는다.)

2. 갈비는 찬물에 담가 핏물을 뺀 다음, 간장과 후추를 뿌려둔다.

3. 프라이팬을 강불에 달궈, 간장과 후추를 뿌려둔 갈비를 굽는다. 표면이 노릇하게 돌려가며 구워지면 그릇에 덜어 둔다.

4. 냄비에 식용유 1T를 넣고 A를 넣고 약불에서 볶는다.

5. (4)에 구워둔 갈비와 B의 양념을 섞어 넣고 약불에서 25분 동안 조린다.

6. 갈비살이 꼬지로 찔러서 쑥 들어갈 정도로 조린다.

7. 삶아서 껍질 벗겨둔 계란을 넣고, 양념이 20%정도만 남도록 조린다.

8. 윤기를 나게 하려면 물 녹말을 넣고 걸쭉하게 한 번 더 조린다. (냉장고에 넣고 일주일 정도 먹을 수 있다.)

방송한 요리 달걀 간장조림 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Stewed egg with soy sauce

[Ingredients] 8 eggs, pork ribs 500g, water starch, chive powder, soy sauce, pepper, edible oil, ginger, garlic

[A] Ginger 2 tall, white part 10cm, 1 pair of dried red pepper

[B] 8T of alcohol, 2 / 3C of soy sauce, 3T of plum, 3L of salt, 6C of salt

1. Boil eggs and dip them in cold water. (It boils for 7 minutes in the fire.)

2. The ribs are soaked in cold water to remove the blood, then sprinkle with soy sauce and pepper.

3. Bring frying pan to strong fire and bake chopped ribs with soy sauce and pepper. When the surface is baked by turning it, it is put in a bowl.

4. Put 1 T of cooking oil in a pot, add A and fry in a fire.

5. Mix the ribs and B spices baked in (4) and cook for 25 minutes in the fire.

6. The ribs are stabbed with barbs so that they can bite.

7. Boil the egg with the peeled-off shell, and sprinkle about 20% of the sauce.

8. To make it glow, add water starch and add another thick. (You can put it in the refrigerator for about a week.)

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