묵은 김치 돼지고기 찜 만들기
재료: 돼지고기 목살 300g, 묵은지 배추김치 1쪽, 우거지 300g, 무 1/2개, 고추장 3큰술, 된장 2큰술, 고운 고춧가루 3큰술, 맛간장 1큰술, 다진마늘 2큰술, 생강 2큰술, 대파 2개, 양파 1개, 후추, 홍고추, 청고추, 꿀 2큰술, 설탕 1큰술, 참기름 1큰술, 식용유 2큰술, 다시마 육수 3컵
1. 냄비에 무를 깔아준다
TIP. 무가 충분히 익을 수 있게 냄비의 제일 아래에 깔아주세요~
2. 냄비에 무를 깔고 묵은 김치를 올려준다
3. 냄비에 무와 묵은 김치, 우거지 순으로 넣어준다
4. 그릇에 대추 고추장, 된장을 넣어 섞어준다
5. 양념장에 다진 마늘과 생강, 꿀을 넣어준다
6. 양념장에 후추, 고춧가루, 참기름을 넣어준다
TIP. 식용유를 살짝 넣으면 음식의 식감이 부드러워요~
7. 양념장의 마지막에 육수를 넣고 섞어준다
8. 무, 묵은 김치, 우거지에 육수를 살짝 부은 뒤 양념장을 넣어준다
9. 돼지고기 목살에 고춧가루, 된장을 넣어준다
TIP. 고기는 요리의 중간 단계쯤 넣어줘야 부드러워요~
10. 냄비에 양념한 돼지고기 목살을 넣어준다
11. 재료를 다 넣고 충분히 끓여준다
12. 마지막에 청·홍고추, 파를 넣어준다
방송한 요리 묵은 김치 돼지고기 찜 만들기 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Making steamed kimchi pork
Ingredients: pork cutlet 300g, Chinese cabbage kimchi 1 page, 300g ground beef, 1/2 cup, 3 tablespoons of hot pepper paste, 2 tablespoons of miso, 3 tablespoons of red pepper powder, 1 tablespoon of flavored soy sauce, 2 tablespoons of chopped garlic, 2 tablespoons of ginger 2 onions, 1 onion, pepper, red pepper, blue pepper, 2 tablespoons honey, 1 tablespoon sugar, 1 tablespoon sesame oil, 2 tablespoons cooking oil, 3 tablespoons seaweed
1. Put radish in pan
TIP. Please spread it under the bottom of the pot so that rice can be cooked enough ~
2. Put radish in pan and put old kimchi
3. Put the radish and the old Kimchi in the pan, followed by the pickle.
4. Put the jujube pepper paste and miso in a bowl and mix
5. Add garlic, ginger and honey to a marinade.
6. Put pepper, red pepper powder and sesame oil in sauce
TIP. If you put a little cooking oil, the texture of the food is soft.
7. Add the broth at the end of the sauce and mix
8. Pour grated radish into radish, old Kimchi, and let it put sauce.
9. Put red pepper powder and miso in pork meat
TIP. The meat is soft enough to be put in the middle of cooking.
10. Put the seasoned pork on the pot
11. Add the ingredients and boil them well.
12. Finally, put blue, red pepper, wave
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