북어 고추장 맛간장 찜 만들기
재료: 북어 5마리, 맛간장 1큰술, 고추장 2큰술, 생강 2큰술, 다진 마늘 2큰술, 간장 3큰술, 꿀 2큰술, 육수 1컵, 식용유 3큰술, 참기름 2큰술, 통깨 2큰술, 후추, 쪽파, 실고추
1. 불린 북어를 토막 내고 껍질에 칼집을 내준다
TIP. 북어 껍질에 칼집을 내주면 익힐 때 말리지 않아 좋아요~
2. 그릇에 고추장과 고춧가루, 육수를 넣어준다
3. 양념장에 다진 마늘과 생강, 꿀, 맛간장을 넣어 섞어준다
4. 준비한 양념장을 북어에 발라준다
TIP. 양념장을 바른 북어는 1시간 정도 재워두면 더 맛있어요~
5. 달궈진 프라이팬에 기름을 두르고 준비한 북어를 앞뒤로 구워준다
TIP. 북어의 껍질을 위로 해서 먼저 구워주세요~
6. 다 익힌 북어에 쪽파와 실고추를 고명으로 뿌려준다
방송한 요리 북어 고추장 맛간장 찜 만들기 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Making steamed soy sauce flavored with beef kochujang
Ingredients: Beef tongue, 2 tablespoons of soy sauce, 2 tablespoons of hot pepper paste, 2 tablespoons of ginger, 2 tablespoons of chopped garlic, 3 tablespoons of soy sauce, 2 tablespoons of honey, 1 cup of soup, 3 tablespoons of cooking oil, 2 tablespoons of sesame oil, Safflower
1. Bind the callus and give the skin a sheath
TIP. When you put a sheath on the bark, it does not dry when it is cooked.
2. Put red pepper paste, red pepper powder and broth in a bowl
3. Add garlic, ginger, honey, and soy sauce to the marinade.
4. Apply prepared marinade to the North Sea
TIP. It is delicious if I put on the sauce for about one hour and it is delicious more than it is ~
5. Add oil to a heated skillet and bake the prepared fish back and forth
TIP. Please bake first the shell of the kore ~
6. Spread crustaceans and red pepper on the cooked crab
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