꼬막 회덮밥 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2015년 12월 16일 방송한 요리 꼬막 회덮밥 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.


꼬막 회덮밥

밥 2공기, 꼬막살 2컵, 오이 1/2개, 미나리 2컵, 양파 1/2개, 당근 1/2개, 초고추장 적당량


회덮밥 초고추장 만들기

사과 100g, 귤 150g, 양파 30g, 마늘 30g, 사이다 1/2컵,

고추장 300g, 설탕 1/2컵, 생강즙 2와1/2큰술, 참기름 1/4컵, 통깨 20g


1. 꼬막은 소금물에 깨끗이 비벼 해감을 시킨다.

2. 꼬막이 잠길만큼 물을 붓고 불에 올려 끓으면 불을 줄이고 소금을 넣고 꼬막을 넣어 한쪽 방향으로 저어가며 익힌다. 물이 다시 끓기 시작하면 바로 불을 끄고 꼬막을 건져 살만 바른다.

3. 발라진 살은 다시 소금물에 흔들어 씻어 건져 물기를 뺀다.

3. 모둠 채소는 비비기 좋을 정도크기로 준비하고 양배추와 당근, 오이는 곱게 채 썰고 미나리는 4cm 길이로 자른다.

4. 믹서에 귤, 양파, 사과, 마늘, 사이다를 넣고 곱게 갈아 고추장, 설탕, 생강즙, 참기름, 통깨를 넣고 섞어 숙성시켜 초고추장을 만든다.

5. 대접에 뜨거운 밥을 담고 그 위에 넉넉하고 보기좋게 채소를 올린 뒤 중앙에 꼬막과 초고추장을 얹어 낸다.

방송한 요리 꼬막 회덮밥 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Sashimi

Rice 2 air, 2 cups of cucumber, 1/2 of cucumber, 2 cups of parsley, 1/2 of onion, 1/2 of carrot,


Making sashimi

100g of apples, 150g of mandarin orange, 30g of onion, 30g of garlic, 1/2 cup of cider,

Gochujang 300g, 1/2 cup sugar, 2 1/2 cups of ginger juice, 1/4 cup sesame oil, 20g sesame seeds


1. Chop the brine clean with salt water.

2. Pour water enough to fill the cocktail, put it on the fire, boil it, reduce the fire, put the salt, put the cocktail and stir in one direction. As soon as the water starts to boil again, the fire is turned off,

3. Wash the dried flesh with salt water again and drain it.

3. Prepare the vegetables in a size that is good enough for rubbing. Cut the cabbage, carrots and cucumbers finely. Cut the parsley into 4cm long.

4. Put mandarin, onion, apple, garlic, and cider in a mixer and finely add hot pepper paste, sugar, ginger juice, sesame oil, sesame seeds and mix.

5. Put hot rice in the bowl and put vegetables on top of it with plenty of good taste, then put the chopsticks and horseradish in the center.

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