맛간장
재료
진간장 2l, 설탕1kg, 다시마1조각, 멸치 100g 다진마늘 1큰술, 다진생강 1작은술, 대파 1뿌리, 청주1큰술
만드는 법
1. 큰 냄비에 진간장(혹은 양조간장) 2ℓ, 설탕 1kg을 넣는다
2. 다시마 1조각, 멸치 100g, 다진 마늘 1큰술, 다진 생강 1작은술, 대파 1뿌리, 청주 1큰술을 넣고 30분간 끓인 후 10분간 더 졸여준다
방송한 요리 맛간장 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Flavored soy sauce
material
2 l of soy sauce, 1 kg of sugar, 1 piece of kelp, 100 g of anchovies 1 tablespoon chopped garlic, 1 tsp of minced ginger, 1 tsp
how to make
1. Put 2 ℓ of soy sauce (or brewed soy sauce) and 1 kg of sugar in a large pot
2. Put 1 piece of kelp, 100 g of anchovy, 1 tablespoon of chopped garlic, 1 tsp of chopped ginger, 1 tsp of roast and 1 tsp of sake, boil for 30 minutes and boil for 10 minutes
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.