김치조개 된장찌개
[재료] 조개 200g, 김치 200g, 감자 크게 썬 것 2개, 찌개용 두부 1모, 마른멸치, 소금, 참기름,
만능된장, 고춧가루, 대파 적당량
1. 조개는 바닷물정도의 소금물에 담가두어 해감하여 깨끗이 씻어둔다.
2. 김치는 툭툭썰고, 감자 크게 썰고 두부 1cm크기 실파, 먹기좋게 썬다.
3. 마른멸치, 대가리와 내장 떼어 둔다.
4. 냄비에 참기름 1T, 김치 넣고, 멸치넣고 볶다가, 물 넣고 끓인다.
5. 감자를 넣고 끓인다.
6. 만능된장, 두부, 조개, 마늘 넣고 끓인다.
7. 마지막에 대파를 썰어 넣어 마무리한다.
방송한 요리 김치조개 된장찌개 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Kimchi seafood miso soup
[Ingredients] 200g of shellfish, 200g of kimchi, 2 large potato potatoes, 1 chestnut tofu, dried anchovy, salt, sesame oil,
Universal miso, red pepper powder, green onion Appropriate amount
1. The shells are soaked in salt water as much as sea water, and they are washed and cleaned.
2. Slice the kimchi, slice the potatoes, slice the tofu 1cm in size, and cut it well.
3. Remove dried anchovy, headpiece and built-in.
4. Put sesame oil 1T, kimchi into pan, add anchovy, stir, boil with water.
5. Add potatoes and boil.
6. Put in miso soy sauce, tofu, shellfish, garlic and boil.
7. Finish by cutting slices at the end.
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