해물잡채 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 9월 13일 방송한 요리 해물잡채 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

해물잡채

[재료]

당면 350g

[밑간양념] 식용유 2T, 참기름 2T, 만능간장 4T, 산야초발효액 2T

오징어 2마리, 해물믹스 200g

홍피망 2개, 청피망 2개, 표고버섯 5개, 당근 1개, 양파 2개, 홍고추 2개, 청고추 2개, 부추 100g

[양념] 만능간장, 마늘 다짐, 참기름, 식용유, 통깨, 후춧가루 각각 적당량씩

[과정]

1. 오징어는 길이대로 채 썬다. 해물믹스는 해동하여 준비해둔다.

2. 채소들은 모두 채 썬다. 부추는 5cm 길이로 썬다.

3. 냄비에 물을 넉넉히 붓고 끓으면 당면을 삶아낸다. 물에 헹구지 말고 소쿠리에 쏟아

물기를 뺀다. 뜨거울 때 분량의 양념을 넣어 버무려 밑간해둔다.

4. 중국 냄비에 식용유를 넉넉히 부어 불에 올린다. 해물이 든 망에 그릇을 받쳐 놓는다.

기름이 끓으면 채소(부추 제외)를 한꺼번에 넣고 바로 해물이 든 망에 기름째 쏟아 붓는다. 기름기를 완전히 뺀다.

5. 중국 냄비에 양념을 넣고 끓으면 유통한 재료와 부추를 넣고 살짝 볶는다.

6. 5를 4에 쏟아 넣고 후춧가루와 통깨를 뿌려 섞는다. 접시에 담아낸다.


방송한 요리 해물잡채 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Seafood

[material]

350g per serving

[Seasoned condiments] 2T cooking oil, 2T sesame oil, 4T soy sauce, soy sauce fermented milk 2T

2 squid, seafood mix 200g

2 red peppers, 2 green peppers, 5 shiitake mushrooms, 1 carrot, 2 onions, 2 red peppers, 2 blue peppers, 100 g leek

[Seasoning] Universal soy sauce, garlic clove, sesame oil, cooking oil, sesame, pepper powder

[process]

1. Cut squid to length. Prepare the seafood mix by thawing.

2. Cut all vegetables. Leek cut into 5cm length.

3. Pour plenty of water into the pot and boil it. Do not rinse in water and pour into colander

Drain it. When it is hot, it puts in the amount of seasoning and compares it.

4. Pour plenty of cooking oil into a Chinese pot and put it on the fire. It rests on the net with the seafood.

When the oil boils, it puts the vegetables (except the leek) at once and pours out oil directly into the net with the seafood. Remove the grease completely.

5. Put the seasoning in a Chinese pot and boil it.

6. Pour 5 into 4 and mix with pepper and sesame seeds. I put it on a plate.

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