즉석 나박김치
[재료]
배추속대 100g, 청오이 1/2개, 무 50g, 깐 밤 2개, 더덕 1뿌리, 홍고추 1/2개, 풋고추 1/2개, 통마늘 5알, 통생강 1톨 분량
[절임양념] 설탕 1/2T, 꽃소금 1t, 식초 1T, 매실청 1T
[국물] 물 3C, 고춧가루 1T, 식초 1T, 매실청 1T, 진간장 1/2t, 배즙 3T, 꽃소금 1 1/2t, 설탕 1 1/2t, 통잣 1/2T
[과정]
1. 배추와 무는 가로 세로 2.5cm 크기로 납작하게 썬다. 더덕은 껍질을 벗겨 어슷하게
썬다. 밤은 얇게 썰고, 오이는 동그랗고 얇게 썬다. 풋고추와 홍고추는 반 갈라서
씨를 털어내고 채 썬다.
2. 1의 재료를 큰 볼에 담고 절임양념을 넣어 1시간 정도 절였다가 채에 받쳐 물기를 뺀다.
3. 고춧가루를 면 주머니에 담아 물에 담가 불려 조물조물 주물러 고추물을 우린다. 여기에 식초, 매실청, 진간장, 배즙, 꽃소금, 설탕을 넣고 잘 젓는다.
4. 2의 절인 재료를 보관용기에 담고 3의 국물을 부어서 냉장고에 둔다.
5. 차가워지면 그릇에 담고 잣을 띄워낸다.
방송한 요리 즉석 나박김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Instant nap pak kimchi
[material]
100g of bell pepper, 1/2 of blue cucumber, 50g of radish, 2 kinds of chestnut, 1 roots of red roe, 1/2 red pepper, 1/2 green pepper,
[Pickled seasoning] 1 / 2T sugar, 1t salt, 1T vinegar, 1T plum
[Broth] water 3C, red pepper powder 1T, vinegar 1T, plum juice 1T, soy sauce 1 / 2t, juice 3T, flower salt 1 1 / 2t, sugar 1 1 / 2t,
[process]
1. Cut the Chinese cabbage and radish into flat size 2.5cm. Doduk peeled and pecked
Cut it. Cut the thin slices of the night and cut the cucumber round and thin. The green pepper and the red pepper are separated
Shake off the seeds.
2. Place 1 of the ingredients in a large bowl, add the pickled sauce for about 1 hour, then remove the water by holding it on the bowl.
3. Put red pepper powder in cotton pouch and soak it in water. Add vinegar, plum juice, soy sauce, juice, flower salt, sugar and stir well.
4. Place the marbled ingredients in a storage container and pour 3 broth into the refrigerator.
5. If it gets cold, put it in a bowl and pine nuts.
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