조기젓
[재료] 조기 3kg(10마리), 천일염 700g
[소금물] 물 7C, 소금 100g
대파(흰부분) 3대, 홍고추 3개, 청고추 3개, 다진 마늘 3T, 고춧가루 3T, 매실청 5T, 참기름 3T,
통깨 적당량
1. 분량의 물과 소금을 섞어 연한 소금물을 만든다. 조기는 연한 소금물에 씻어 채반에 펼쳐 물기를 제거한다.
2. 항아리에 밑에 천일염을 깐다. 조기가 겹치지 않게 나란히 놓으며 천일염을 켜켜이 넣는다. 맨 위는 조기가 보이지 않을 정도로 천일염으로 수북히 덮는다. 1년간 삭힌다.
3, 삭힌 조기의 살만 발라낸다.
4. 파, 홍고추, 청고추는 곱게 다진다.
5. 볼에 2의 조기살과 3의 파와 고추, 다진 마늘, 고춧가루, 매실청, 참기름, 통깨를 넣어 양념한다.
방송한 요리 조기젓 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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A crude sauce
[Ingredients] Early 3kg (10 grains), 700g salt
[Brine] Water 7C, salt 100g
3 pieces of red pepper, 3 pieces of blue pepper, 3T of chopped garlic, 3T of red pepper powder, 5T of plum, 5T of sesame oil, 3T of sesame oil,
Moderate amount of sesame
1. Mix the amount of water and salt to make a pale salt water. In the early stage, wash with a little salt water and spread on a tray to remove the water.
2. Place a salt on the bottom of the pot. Place early side-by-side so that they do not overlap. The top is covered with a lot of sunlight so that it is not seen early. One year.
3, the early salmon blooms.
4. Wave, red pepper and blue pepper are finely chopped.
5. Season with 2 pre-flesh, 3 coriander, pepper, chopped garlic, chili powder, plum gum, sesame oil and sesame seeds.
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