취나물 비빔밥 & 풋고추 양념장
재료
밥 4공기, 샐러드 채소 100g, 적채 30g, 새싹 30g
삶은 취나물 300g, 풋고추 3개
● 취나물 양념
간장 2큰 술 반, 맛술 1큰 술, 다진 양파 1큰 술, 다진 마늘 1작은 술,
깨소금 1큰 술, 참기름 1큰 술
● 비빔 양념장
고추장 3큰 술, 된장 1큰 술, 다진 파 1큰 술, 메이플시럽 1큰 술,
매실 청 1큰 술, 깨소금 1작은 술, 참기름 1작은 술
1. 취나물은 손질한 다음 흐르는 물에 깨끗이 씻어, 끓는 물에 넣고 부드럽게 삶아 찬물에 헹군 다음 물기를 꼭 짠다.
2. 삶은 취나물은 물기를 짜고 먹기 좋은 크기로 썰어준다.
3. 풋고추는 꼭지를 떼고 물에 씻은 다음 송송 썰어서 준비해 놓는다.
4. 샐러드 채소는 물에 씻어서 손으로 큼직하게 떼어놓고, 적채는 가늘게 채 썰어 찬물에 담갔다 건진다. 새싹도 물에 씻어 물기를 빼 놓는다.
5. 볼에 취나물을 담고 간장과 맛술, 다진 양파, 다진 마늘, 깨소금, 참기름을 넣어 주물러 나물을 맛있게 무친다.
6. 볼에 분량의 비빔 양념장 재료를 넣고 고루 섞어 양념 고추장을 만들고 여기에 송송 썰어 놓은 풋고추를 넣어서 섞어준다.
7. 그릇에 밥을 담고 샐러드채소를 보기 좋게 얹은 후 취나물 무친 것을 담는다.
그 위에 채 썬 적채와 새싹을 넣고 비빔 양념장을 곁들여 비빔밥을 완성한다.
방송한 요리 취나물 비빔밥 & 풋고추 양념장 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
#####################################
Fried bibimbap & green pepper sauce
material
Rice 4 air, salad vegetable 100g, red pepper 30g, sprout 30g
Boiled crab 300g, three green pepper
● Fried seasonings
Soy sauce 2 large tassel, 1 tsp liquor, 1 tbsp minced onion, 1 teaspoon minced garlic,
Sesame oil 1 tablespoon sesame oil 1 tablespoon
● Bibim sauce
Kochujang 3 tablespoons, miso 1 tablespoon, chopped leeks 1 tablespoon, maple syrup 1 tablespoons,
1 teaspoon of plum, 1 teaspoon of sesame, 1 teaspoon of sesame oil
1. Clean the pickles, wash them in running water, put them in boiling water, boil gently, rinse them in cold water, and squeeze the water.
2. Boil the tempura and squeeze it to a good size.
3. Remove green pepper from the faucet and wash it in water.
4. Salad Vegetables are washed in water and separated by hand, and the leaves are sliced into small pieces. Wash the buds with water and remove the water.
5. Fry the ball into the bowl and add soy sauce, garlic, chopped onion, chopped garlic, sesame seeds, and sesame oil.
6. Put a small amount of bibim sauce ingredients into the bowl, mix well to make seasoning kochujang, and put the sliced green pepper in it.
7. Put the rice in a bowl, put salad vegetables on top, and pick up the pickled vegetables.
On top of that, we put bamboo shoots and sprouts and add bibim sauce to complete bibimbap.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.