간장게장
냉동꽃게 2kg, 멸치액젓 3컵, 진간장 2컵, 소 주 3컵, 맛 술 3컵, 다시마육수 6컵, 통마늘 1컵, 통생강 1/2컵, 건통고추 5개, 백설탕 1컵, 통후추 1큰술, 사과 1개. 레몬 1/2개
1. 통마늘, 통생강, 사과, 레몬을 얇게 저며 놓는다.
2. 건고추는 어슷썬다.
3. 멸치액젓, 진간장, 소주, 맛술, 다시마육수, 백설탕을 끓여 한소끔 식힌 다음 통마늘, 생강, 통후추, 사과, 건고추, 레몬을 섞어둔다.
4. 꽃게를 잘 씻어 물기를 빼고 소스에 담아 냉장 보관하고 하루 한번 씩 양념장을 끓여 붓는다.
방송한 요리 간장게장 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Soy Crab
2 cups of frozen crab, 3 cups of anchovy sauce, 2 cups of soy sauce, 3 cups of soy sauce, 3 cups of flavored sake, 6 cups of kelp soup, 1 cup of boiled ghouls, 1/2 cup of ginger grated peppercorns, 1 tablespoon apple. 1/2 lemon
1. Slice the whole garlic, ginger, apple, and lemon.
2. Dry the chili pepper eose.
3. Boil anchovy sauce, soy sauce, shochu, sashimi, kelp, and white sugar, then boil them and mix them with garlic, ginger, pepper, apple, dried pepper and lemon.
4. Wash the crab well, drain, drain in the sauce, refrigerate, boil the sauce once a day.
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