가지김치
재료
가지 4개, 무50g, 부추30g, 보리 2큰 술, 물 1컵
양념 : 고춧가루 2½큰 술, 새우젓 15g, 다진 파 1큰 술,
다진 마늘 ½큰 술, 다진 생강 1작은 술, 소금¾작은 술
조리법
1. 가지는 연하고 너무 굵지 않은 것으로 골라 깨끗이 씻고
양끝을 1cm 정도 남기고 가운데에 길이로 칼집을 열십자로 넣는다.
2. 찜기에 물을 붓고 끓으면 가지를 넣고 5분 정도 살짝 찐 다음 꺼내어 차게 식힌다.
3. 무와 부추는 깨끗이 다듬어 씻고, 무는 길이 2cm 정도로 썰고, 부추는 길이 2cm 정도로 썬다.
4. 냄비에 보리와 물을 붓고 약불에 푹 끓여 물이 반으로 줄어들면 체에 밭쳐 보리죽을 만들고 차게 식힌다.
5. 양념용 새우젓은 건더기는 곱게 다지고 나머지 재료를 섞어서 양념을 만든다.
6. 무와 부추에 보리죽과 양념을 넣고 고루 섞어서 가지김치소를 만든다.
7. 찐 가지의 칼집사이에 가지김치소를 채워 넣고 항아리에 차곡차곡 담는다.
방송한 요리 가지김치 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Eggplant kimchi
material
4 kinds of branches, 50g of radish, 30g of leek, 2 tablespoons of barley, 1 cup of water
Seasoning: red pepper powder 2½ tsp, shrimp 15 g, chopped leek 1 tsp,
Chopped garlic ½ tablespoons, minced ginger 1 tsp, salt ¾ teaspoon
recipe
1. Pick the one that is not too thick and soft,
Leave one centimeter of both ends and put the sheath in the center in the length of the cross.
2. Pour water into the steamer, add the eggplant, simmer for about 5 minutes, then cool it out.
3. Wash the radish and leek carefully, cut into 2cm length,
Cut the leek into 2cm long.
4. Pour the barley and water into the pan and boil it thoroughly in the fire. If the water is reduced in half
It is made in a sieve and makes a barley and it cools cold.
5. Spice salted shrimps are finely chopped and mix the remaining ingredients to make seasonings.
6. Put boiled potatoes and seasonings in radish and leek, mix them evenly, and make eggplant kimchi.
7. Between the sheaths of the steamed eggplant, fill the egg with the eggplant and put the egg in the jar.
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