고들빼기김치
재료
고들빼기 600g, 홍고추 2개, 양파 1개, 다진 마늘 ½컵,
절임용 : 물 ⅔컵, 소금 100g,
찹쌀 풀 : 물 1L, 찹쌀가루 ⅔컵
조리법
1. 고들빼기는 손질한 뒤 12시간 정도 소금물에 절이고 생수를 부어 다시 12시간 동안 쓴맛을 우려낸 다음 깨끗이 씻어 물기를 제거한다.
2. 냄비에 찹쌀가루와 물을 넣고 약한 불에서 잘 저어가며 풀을 쒀 식힌다.
3. 홍고추, 양파는 굵게 썰어 믹서에 넣고 갈다가 마늘을 넣고 강아 양념장을 만든다.
4. 볼에 양념장과 식힌 찹쌀 풀을 담아 섞어 양념을 만든다.
5. 고들빼기에 양념을 넣고 잘 버무린 후 엉키지 않게 타래를 만들어 항아리에 꼭꼭 눌러 담아 익힌다.
방송한 요리 고들빼기김치 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Kimchi kimchi
material
600 g of garlic, 2 red peppers, 1 onion, ½ cup of chopped garlic,
Temptation: ⅔ cup of water, salt 100g,
Glutinous rice paste: 1L water, ⅔ cup glutinous rice flour
recipe
1. After grooming, cut into salt water for 12 hours and pour boiling water for 12 hours to remove bitter taste.
2. Put glutinous rice flour and water in a pan, stir well in a weak fire and cool the grass.
3. Red pepper and onion are cut into thick slices, put in a mixer, and then garlic is added to make a sweet potato sauce.
4. Mix the sauce with chopped glutinous rice paste and make seasonings.
5. Put the seasoning on the stalks and mix well.
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