질경이 김치
재료
질경이400g, 양파1개, 부추30g, 다진 무 3큰 술, 다진 마늘 1큰 술, 다진 생강 1작은 술, 액젓2큰 술, 고춧가루⅓컵, 물엿1큰 술, 소금약간, 찹쌀 풀국 ⅓컵(물 ½컵, 찹쌀가루 1큰 술)
조리법
1. 부드러운 질경이를 손질 후 소금물에 30분 정도 절이고 헹궈낸다.
2. 찹쌀 풀을 쑤어 식힌다.
3. 다진 마늘, 생강, 무 다진 것, 액젓, 고춧가루, 물엿, 소금 약간 넣어 김치 양념을 만든다.
양파는 채 썰고, 부추는 4cm 정도로 자른다.
4. 질경이, 양파, 부추에 양념을 넣어 버무린다.
5. 하룻밤 재운 후 냉장고에 넣고, 일주일 후면 먹기에 적당한 맛이 된다.
방송한 요리 질경이 김치 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Plantain Kimchi
material
400 grams of plantain, 1 onion, 30 grams of leek, 3 tablespoons of minced radish, 1 tablespoon of chopped garlic,
1 teaspoon of minced ginger, 2 tablespoons of fish sauce, red pepper powder ⅓ cup, 1 syrup of syrup, a little salt
¼ cup of glutinous rice (½ cup of water, 1 cup of glutinous rice flour)
recipe
1. After cleaning the soft plantain, rinse with salt water for about 30 minutes.
2. Cool glutinous rice paste and cool.
3. Chopped garlic, ginger, chopped, raw fish sauce, red pepper powder, syrup, salt to make a little kimchi sauce.
Cut the onion and cut the leek to about 4cm.
4. Add spice to plantain, onion and leek.
5. After one night fortune, put it in the refrigerator, it becomes a taste suitable for eating after one week.
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