포도소스 얹은 크레이프
재료 : 박력분 100g, 우유 300cc, 달걀 1개, 소금 약간, 무염버터 1큰술, 브랜디 1큰 술, 식용유 적당량
포도소스 : 포도즙 1/2컵, 포도과육 1/2컵, 브랜디 1큰술, 버터 1큰술, 메이플시럽, 소금, 녹말물
1. 박력분은 체에 두세 번 내려놓는다.
2. 볼에 우유를 담고 이중 중탕한 다음 거품기로 거품이 날 정도로 저어준다.
3. 잘 저은 달걀액과 소금, 브랜디를 넣고 거품기로 저어준 후, 체 친 박력분을 넣고 고루 섞은 후 실온에서 30분 정도 휴지시킨다.
4. 버터는 이중 중탕으로 녹인 다음 (3)의 반죽에 넣어 가볍게 섞는다.
5. 프라이팬을 달구어 식용유를 약간 넣어준 다음 키친 타올로 깨끗이 닦아내고 반죽을 한 국자 넣어 얇게 크레이프를 부친다.
6. 냄비에 포도즙과 포도과육, 브랜디, 버터를 넣어 살짝 끓인 다음 메이플시럽과 소금을 넣고 녹말물을 넣어 약간 걸쭉하게 만든다.
7. 접시에 크레프를 접어서 보기 좋게 담고 그 위에 포도 소스를 얹어서 낸다.
방송한 요리 포도소스 얹은 크레이프 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Crepe topped with grape sauce
Ingredients: 100g powder, 300cc milk, 1 egg, 1 salt of salt, 1 tablespoon of unsalted butter, 1 tablespoon of brandy, vegetable oil
Grape sauce: 1/2 cup of grape juice, 1/2 cup of grape pulp, 1 tablespoon of brandy, 1 tablespoon of butter, maple syrup, salt, starchy water
1. Put the powers down on the sieve two or three times.
2. Put the milk in a bowl and double-boil it, then stir it with a whisk until it bubbles.
3. Add egg yolks, salt and brandy and stir with a whisk. Add the mixture of egg yolks and stir well and stop at room temperature for 30 minutes.
4. Dissolve the butter in a double bath, then put it in the dough of (3) and mix lightly.
5. Fry the frying pan, put some cooking oil on it, wipe it clean with a kitchen towel, put the dough into a scoop, and crepe thinly.
6. Add grape juice, grape powder, brandy, and butter to the pot, boil it slightly, add maple syrup and salt, and add starchy water to make it slightly thick.
7. Fold the crêpe on the plate and put it on top of it with a grape sauce on top.
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