상추 된장국
재료
상추 200g, 대파 15cm, 쌀뜨물이나 찬물 5컵, 국물용 멸치 15마리, 다시마 10cm, 된장 2와1/2큰술, 다진 마늘 1/2큰술, 국간장이나 소금 적당량
만드는 법
1. 멸치는 내장은 빼고 머리와 몸통, 다시마를 물에 넣고 끓인다. 물이 끓으면 다시마는 건지고 멸치는 10분 더 끓여 건져 육수를 만든다.
2. 상추는 손으로 적당히 뜯어준다. 대파는 어슷썬다.
3. 육수에 된장을 풀고 물이 끓으면 상추를 넣고 다진 마늘, 대파를 넣고 끓인다. 간을 보아 부족하면 국간장이나 소금으로 맞춘다
방송한 요리 상추 된장국 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Lettuce miso soup
material
200g of lettuce, 15cm of lettuce, 5 cups of cold rice or cold water, 15 pieces of anchovy for soup, 10cm of kelp, 2 tablespoons of miso, 1/2 tablespoon of chopped garlic,
how to make
1. Anchovy, except the guts, head and body, kelp into water and boil. When the water boils, the kelp is dried and the anchovy is boiled for 10 more minutes to make broth.
2. Lettuce is hand-picked properly. The big green slices eose.
3. Uncook miso soup, boil the water, boil the lettuce, chopped garlic and green onions. If you miss the liver, you can cook it with soy sauce or salt.
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