수삼 떡갈비 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2017년 1월 17일 방송한 요리 랩 심을 활용한 수삼 떡갈비 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

랩 심을 활용한 수삼 떡갈비

재료
다진 쇠고기(우둔 또는 갈빗살) 400g, 수삼 2뿌리, 찹쌀가루 2큰술, 다진호박씨 1/3컵,  옥수수유 ,
베이비 채소 1컵
양념장 : 간장 2큰술, 설탕 1큰술, 양파간것 2큰술, 다진마늘 1큰술, 다진파 2큰술, 깨소금 2큰술,
참기름 2큰술, 소금 , 후춧가루 조금씩
단간장소스 : 간장 2큰술, 청주 1큰술, 물 2큰술, 올리고당 2큰술, 후춧가루

만드는법
1.수삼은 씻어 잘게 다진다.
2.양념장을 만든 뒤 다진 쇠고기와 나머지 재료를 넣어 끈기가 날 때까지 고루 치댄다.
3.반죽 뭉쳐 비닐을 깔은 사각 랩통에 넣어 모양을 잡아준 뒤 잘 아물려 냉동한다.
4.3을 알맞게 녹인 후 두툼하게 잘라 달군 팬에 기름 두르고 중약불로 속까지 익힌다.
5. 단간장 소스를 만들어 4의 떡갈비 위에 발라 구운 후 베이비 채소와 접시에 담는다.

방송한 요리 랩 심을 활용한 수삼 떡갈비 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Ginseng rosemary using lapshim

material
400g of minced beef (stubble or scabbard), 2 roots of fresh ginseng, 2 tablespoons of glutinous rice powder, 1/3 cup of minced pumpkin seeds, corn oil,
1 cup baby vegetable
Sauce: 2 tablespoons of soy sauce, 1 tablespoon sugar, 2 tablespoons onion, 1 tablespoon chopped garlic, 2 tablespoons minced paprika, 2 tablespoons of sesame seeds,
2 tablespoons sesame oil, salt, pepper slightly
Soy sauce: 2 tablespoons soy sauce, 1 tablespoon sake, 2 tablespoons of water, 2 tablespoons of oligosaccharide, pepper powder

how to make
1. Fresh ginseng is washed and finely chopped.
2. After making the sauce, put the minced beef and the rest of the ingredients until it is tough.
3. Put the dough into a box wrapped in a plastic bag to catch the shape and then freeze well.
4.3, melted moderately, then cut thickly, put oil on the pan and cook to the inside of the fire.
5. Make a soy sauce sauce on top of 4 tteokgalbi, baked, then put on baby vegetables and dishes.

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