보리 막장
재료
메주가루 750g(6컵), 보리쌀 600g(세 컵), 고추씨가루 100g(한 컵), 거칠게 빻은 고추가루 100g(한 컵), 엿기름 가루200g(두 컵), 물 4L, 소금 250g, 조청 500g(두 컵)
만드는 법
1.보리쌀은 잘 씻어서 소쿠리에 받쳐 즉시 방앗간에서 빻아둔다.(보리밥을 준비해도 됨)
2.고추씨는 고추장용 가루처럼 곱게 빻는다.
3.엿기름은 물에 풀어 고운체에 받치고, 껍질은 걸러 버린다.
4.엿기름물에 보리가루를 넣어 묽게 하여, 불에 얹어 2/3가 될 때까지 조린다.
5.조린 보리죽에 메주가루,고추씨가루,고춧가루,조청을 넣어 골고루 버무리고, 소금으로 간 맞추어 항아리에 담고 웃소금을 뿌린다.
방송한 요리 보리 막장 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Barley Seal
material
Meju powder 750g (6 cups), barley rice 600g (three cups), red pepper seed powder 100g (one cup), roughly ground red pepper powder 100g (one cup), malt powder 200g (two cups), water 4L, salt 250g, Two cups)
how to make
1. Wash the barley rice well, grasp it on the colander, and immediately grind it in the mill (you can also prepare the barley rice).
2. The red pepper seeds finely grind like the powder for the red pepper paste.
3. The malt is dissolved in water and supported on the fine sieve, and the skin is filtered.
4. Malt Add the barley powder to the water, dilute it, put it on the fire and cook until it is 2/3.
5. Add the meju powder, red pepper seed powder, red pepper powder, and zoochuan to the jorin bokbuk and mix it with the salt and sprinkle the salt in the jar.
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