바지락 냉이무침
[재료]
바지락, 냉이, 청주, 된장, 고춧가루, 고추장, 간장, 다진 마늘,식초, 매실청, 들깻가루
[과정]
1. 냄비에 물을 넣고 끓이다가 청주를 넣는다
2. 물이 다시 끓기 직전에 바지락을 넣는다
3. 뚜껑을 닫지 말고 살살 저어가며 익힌다
4. 바지락의 진액이 가운데로 모여들 때 바지락을 건진다
5. 삶은 바지락을 물기를 빼서 식혀둔다
6. 유리볼에 바지락 육수를 넣는다
7. 된장, 고춧가루, 고추장, 간장, 다진 마늘, 식초,매실청, 들깻가루를 넣고 섞는다
8. 데친 냉이에 완성한 양념장을 넣고 삶은 바지락을 넣고 무쳐준다
방송한 요리 바지락 냉이무침 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Filled with clam
[material]
Clam, cod, sake, miso, red pepper powder, red pepper paste, soy sauce, chopped garlic, vinegar,
[process]
1. Put the water in the pot, boil and add sake.
2. Put the clam just before the water boils again.
3. Do not close the lid.
4. The clam in the middle of the clam is gathered in the middle of the clam.
5. Boil the clam and drain it.
6. Put clams in a glass bowl
7. Add miso, red pepper powder, kochujang, soy sauce, chopped garlic, vinegar, plum gruel,
8. Add the finished marinade to the boiled crab and add the boiled crab to the boiled crab.
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