가지 물김치
<재료>
가지 15개, 부추 1단, 홍고추 2개, 당근 20g
양념: 거친 고춧가루 2/3컵, 고운고춧가루 4큰술, 통깨 1큰술, 다시풀국 2큰술, 마늘 2큰술, 멸치가루 2큰술, 멸치액젓 1/2컵
<만드는 법>
1. 가지는 끓는 물에 소금을 약간 넣고 삶아 먹기 좋은 크기로 찢어 놓는다.
2. 부추는 5cm길이로 잘라 끓는 물에 소금을 약간 넣고 데친다.
3. 홍고추와 당근은 채 썬다.
4. 분량의 양념을 넣어 버무려서 냉장고에 보관하여 바로 먹는다.
tip 물김치로 먹을 경우 먹을 때 국물을 부어 줘야 질감이 좋은 가지 물김치가 된다.
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Branch water kimchi
<Material>
15 branches, 1 leek, 2 red peppers, 20 g carrots
Seasoning: 2/3 cups of rough red pepper powder, 4 tablespoons of red pepper powder, 1 tablespoon sesame seeds, 2 tablespoons of roasted rice, 2 tablespoons of garlic, 2 tablespoons of anchovy powder, 1/2 cup of anchovy sauce
<How to make>
1. Place a small amount of salt in boiling water and tear it to boil.
2. Cut the leek into 5cm length and add some salt to the boiling water.
3. Cut red pepper and carrots.
4. Put in a small amount of sauce, store it in the refrigerator and eat immediately.
tip When you eat with water kimchi, you should pour broth when you eat it.
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