양배추 깻잎 물김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 7월 11일 방송한 요리 양배추 깻잎 물김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

양배추 깻잎 물김치

<재료>
양배추 1통, 깻잎 2묶음
양념:  감자(중)1개, 당근 1/5개, 홍고추 3개, 부추 1/3단, 다시풀국 1컵, 멸치액젓 1/4컵, 마늘 1/4컵, 설탕 1작은술
김칫국물: 생수 5컵, 다시마육수 2컵, 멸치액젓 4큰술, 다시풀국 2큰술, 마늘 1큰술, 설탕 1작은술, 고춧가루 3큰술

<만드는 법>
1. 양배추는 2등분하여 심을 제거하고 8:1비율의 소금물에 절인다.
2. 부드럽게 절여지면 깨끗이 씻고 단단한 줄기는 칼로 저며낸다.
3. 감자는 채를 썰어 찬물에 담가 전분을 뺀다.
4. 당근, 홍고추는 채를 썰고 부추는 4cm길이로 자른다.
5. 다시풀국에 분량의 재료를 넣고 섞어준다.
6. 용기 바닥에 양배추를 깔고 깻잎을 올린 후 섞어 놓은 소를 배추 속처럼 깻잎위에 올린다.
7. 국물을 자작하게 부어 익힌다.

방송한 요리 양배추 깻잎 물김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Cabbage sesame leaf water kimchi

<Material>
1 cabbage, 2 bundles of sesame leaves
Seasoning: 1 potato (medium), 1/5 carrot, 3 red pepper, 1/3 leek, 1 cup back, 1/4 cup anchovy sauce, 1/4 cup garlic, 1 teaspoon sugar
Water: 5 cups of water, 2 cups of kelp soup, 4 tablespoons of anchovy sauce, 2 tablespoons of garlic, 1 tablespoon of garlic, 1 teaspoon of sugar, 3 tablespoons of red pepper powder

<How to make>
1. Cabbage is divided into two equal parts, and the shrimps are pickled in salt water of 8: 1 ratio.
2. It is washed gently and washed, and the hard stem is sliced with a knife.
3. Potatoes are chopped and dipped in cold water to remove starch.
4. Cut carrots and red pepper to 4 cm length.
5. Add a portion of the ingredients to the full back and mix.
6. Place the cabbage on the bottom of the container, raise the sesame leaves, and put the mixed cow on the sesame leaf like cabbage.
7. Pour the broth into your own home.

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