양파 물김치
<재료>
절인배추 500g, 양파 2개, 적양파 2개, 오이 1개
김치국물: 생수 1.5L, 수밥물 2컵, 마늘 1/4컵, 생강 1 작은술, 소금 2큰술, 새우젓 1/4컵, 홍고추 1개, 대추 10개
<만드는 법>
1. 배추는 물과 소금의 비율을 5:1로 하여 7시간정도 나른하게 절인다.
2. 양파는 꼭지를 제거하고 3cm 크기로 자른다
3. 오이는 길이 3cm로 잘라 편편히 썰어 소금에 살짝 절인다.
4. 새우젓은 곱게 다진다.
5. 용기에 배추, 양파, 절여진 오이를 넣고 국물을 부은 뒤 홍고추를 어슷 썰어 넣고 대추를 넣는다.
방송한 요리 양파 물김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Onion water kimchi
<Material>
Pickled Chinese cabbage 500g, 2 onions, 2 red onions, 1 cucumber
Kimchi broth: 1.5L of water, 2 cups of water, 1/4 cup of garlic, 1 teaspoon ginger, 2 tablespoons salt, 1/4 cup of shrimp, 1 red pepper, 10 jujube
<How to make>
1. Chinese cabbage, water and salt at a ratio of 5: 1, 7 days or less are easily pickled.
2. Remove onion and cut into 3cm size.
3. Cut the cucumber into 3cm long and cut it into salt.
4. Shrimp seasoned finely.
5. Place the cabbage, onion, and cured cucumber in the container and pour the broth into the container. Slice the red pepper into slices and add jujube.
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