오이 깻잎 소박이 물김치
<재료>
오이 20개, 쪽파 100g, 홍고추 6개, 풋고추8개, 깻잎 40장
양념: 찹쌀풀국 2컵, 마늘 2큰술, 액젓 4큰술, 설탕 1작은술
김칫국물: 물 6컵, 다시마육수 4컵, 다시풀국 3큰술, 설탕 약간, 마늘 2큰술, 액젓 4큰술, 고춧가루 4큰술, 소금 2큰술
<만드는 법>
1. 오이는 식초물에 비벼 씻어 통으로 8:1비율로 8시간 정도 휘어지도록 절인다.
2. 절여진 오이는 길이로 3번 칼집을 낸다.
3. 쪽파는 3cm 길이로 준비하고 홍고추, 풋고추는 채 썬다.
4. 다시마육수에 찹쌀가루를 넣어 풀은 쑨다.
5. 찹쌀풀국에 쪽파, 홍고추채, 풋고추채, 감자채, 마늘, 액젓, 설탕을 넣어 섞은 다음 깻잎 두장을 겹쳐 속을 넣어 돌돌 말아 오이 속에 넣는다.
6. 용기에 소를 넣은 오이를 담고 김칫국물을 부어준다.
방송한 요리 오이 깻잎 소박이 물김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Cucumber sesame leaf juicy kimchi
<Material>
20 cucumbers, 100g of sashimi, 6 red peppers, 8 green peppers, 40 sesame leaves
Seasoning: 2 cups of glutinous rice, 2 tablespoons of garlic, 4 tablespoons of fish sauce, 1 teaspoon of sugar
Water: 6 cups of water, 4 cups of kelp, 4 tablespoons of red pepper, 2 tablespoons of sugar, 2 tablespoons of garlic, 4 tablespoons of sauce, 2 tablespoons of salt
<How to make>
1. Cucumber is cut into vinegar water by rinsing and shaking for 8 hours at 8: 1 ratio.
2. Cut the cucumber 3 times in length.
3. Prepare 3cm long side dishes and cut red pepper and green pepper.
4. Put the glutinous rice flour into the kelp seaweed to make the paste.
5. Add glutinous rice, red pepper paste, green pepper, potato, garlic, sauce, and sugar in a glutinous glutinous rice roll. Then put in two pieces of sesame leaves and put them in a cucumber.
6. Pour the cucumber with the cucumber into the container and pour the water.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.