단호박고지편
재료
멥쌀가루 8컵, 소금 3/4큰술, 썰어 말린 호박 100g(1/2개 혹은 두 줌), 설탕물 1/2컵 (설탕 3큰술)
고물:거피팥 1 1/2컵, 소금 1/2큰술
만드는 법
1. 쌀가루는 분량의 소금을 넣고 가루로 빻아 체에 내린다. 끓여 식힌 설탕물을 넣어 고루 비벼서 다시 한번 체에 내린다.
2. 거피팥은 깨끗이 씻어 하룻밤 충분히 불려서 김이 오른 찜통에 쪄낸 후, 뜨거울 때 소금을 넣고 체에 내린다.
3. 호박은 껍질 벗겨서 두께 0.5cm, 가로 3cm, 세로 4cm 크기로 저며 썰어 꾸덕꾸덕하게 말려서 호박고지를 만들어 멥쌀가루와 섞는다.
4. 시루에 시루밑을 깔고 그 위에 거피팥 고물을 충분히 깐 뒤, 준비한 떡가루를 안치고 다시 거피팥고물을 얹는 방법으로 켜켜로 시루에 안쳐 김이 오른 후 15 ~ 20분정도 더 쪄 낸다.
방송한 요리 단호박고지편 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Halloween Highland
material
8 cups of rice flour, 3/4 tablespoons of salt, 100g of sliced dried pumpkin (1/2 or 2 handfuls), 1/2 cup of sugar water (3 tablespoons of sugar)
Raw: 1/2 cups of goose beans, 1/2 tbsp salt
how to make
1. Rice flour is poured into a small amount of salt and ground into a sieve. Put the boiled and cooled sugar water and rub it once again.
2. Wash the red oyster cleanly, and it is thoroughly called one night. Steam it in the steamed steamer. Then, when it is hot, put the salt into the sieve.
3. Peel the pumpkin, slice it 0.5cm in thickness, 3cm in width and 4cm in length, and slice it carefully to make pumpkin cake and mix with rice flour.
4. Lay the bottom of the Shiru Shiru on top of it, and then roll it on the rosishi in a way that puts the red oak flakes on top of it and puts the red oak flakes on top of it, and boils them for 15 to 20 minutes.
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