쇠고기 육개장
재료
쇠고기(양지 머리) 600g, 불린 토란대 100g (한줌), 불린 고사리 100g (한줌), 불린 배추잎 100g (5장), 숙주 100g (한줌), 대파 4대, 소금 2큰술, 후춧가루 약간
쇠고기 삶는 재료:물 6리터, 대파 1대, 청주 3큰술
양념:조림간장 1컵, 고추기름 1/2컵, 다진마늘 1/3컵, 고운 고춧가루 1/2컵
만드는 법
1. 쇠고기는 찬물에 핏물을 빼서 분량의 물과 대파, 청주를 넣고 무르도록 삶아 결대로 얇게 썰고 국물은 체에 걸러 놓는다.
2. 불린 토란대, 불린 고사리, 불린 배추잎, 숙주 순으로 끓는 물에 데쳐 먹기 좋은 크기로 썰어 놓고 대파는 5cm 길이로 토막을 내어 굵게 채 썬다.
3. 고기, 토란대, 고사리, 배추, 숙주를 담고 섞어 놓은 양념을 넣어 무쳐놓는다.
4. 큰냄비에 양념해놓은 재료를 모두 넣고 쇠고기 국물 6리터를 부어 끓이다 재료가 어우러지면 소금, 후춧가루로 모자란 간을 맞춘다.
방송한 요리 쇠고기 육개장 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Beef cattle field
material
600g of beef, 100g of tallan, 100g of fern, 100g of cabbage leaves, 100g of host, 4 tablespoons of salt, 2 tablespoons of salt, a little black pepper
Ingredients for boiling beef: 6 liters of water, 1 large chicken, 3 tablespoons of sake
Seasoning: 1 cup of boiled soy sauce, 1/2 cup of chili oil, 1/3 cup of chopped garlic, 1/2 cup of red pepper powder
how to make
1. Remove the blood in cold water, add a small amount of water, broth, and sake, boil the beef thinly, and put the broth in a sieve.
2. Boil the tilted terraces, the ferns, the chinese cabbage leaves, and the host's boiled water in a size that is good to eat. Cut the green onions in a length of 5cm and bake them thickly.
3. Put meat, tranquilizer, bracken, cabbage, and host into a mixture of seasonings.
4. Put all the seasoned ingredients in a large pan, pour 6 liters of beef broth and simmer. Boil the ingredients with salt and pepper.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.