오징어채 볶음
재료
오징어채 100g
양념:고추장1⅓큰술,조림간장2작은술,고춧가루 2작은술,설탕 1작은술, 물엿 1⅓큰술,
청주 2작은술,마늘1작은술,생강 약간,식용유1⅓큰술,청고추½개,참기름½큰술,통깨1작은술
만드는 법
1. 오징어채는 손으로 털어 가루를 없애고 5~6cm 길이로 자른다.
2. 김이 오른 찜통에 젖은 면보를 깔고 오징어채를 안친 뒤 뚜껑을 덮고 5분쯤 찐다.
3. 청고추는 씻어 길이 3cm로 가늘게 채 썬다.
4. 두꺼운 팬에 양념장 재료를 분량대로 섞어 끓인다.
5. 오징어채가 뜨거울 때 양념장에 넣고 비벼가며 버무린다.
6. 양념장에 머무린 오징어채를 약한 불에서 1분정도 가볍게 볶아 수분을 제거한다.
7. 청고추채, 참기름, 통깨를 넣고 불을 끈다.
방송한 요리 오징어채 볶음 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Fried squid
material
Squid 100g
Seasoning: Kochujang 1 ⅓ tablespoon, simmered soy sauce 2 tsp, red pepper powder 2 tsp, sugar 1 tsp, syrup 1 ⅓ tablespoon,
2 teaspoons of sake, 1 teaspoon of garlic, 1 teaspoon of ginger, 1 ½ tablespoon of cooking oil, ½ cup of hot pepper, ½ tablespoons sesame oil, 1 teaspoon of sesame oil
how to make
1. Shake the squid with your hand to remove the powder and cut it to 5 ~ 6cm length.
2. Put a wet cotton sheet on the steaming steamer, cover the squid, cover and cover for about 5 minutes.
3. Wash red pepper and cut into thin 3cm long.
4. Mix the sauce ingredients in a thick pan.
5. When the squid is hot, put it in the sauce and rub it.
6. Fry the squid roasted in the sauce for 1 minute in a weak fire to remove moisture.
7. Put chili pepper, sesame oil, sesame and put out the fire.
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