고기완자 배추찌개
[재료] 돼지고기(삼겹살) 200g, 닭다리살 200g, 찌개용 두부 100g, 알배추 500g, 치킨스탁 4C, 식용유 2T, 튀김기름 적당량
A: 소홍주 2t, 계란물 2t, 전분물 2t, 굴소스 1t
B: 치킨스프 2C, 간장 2T, 굴소스 2t, 후추 약간
[과정]
1. 돼지고기와 닭다리살은 각각 다진다. 찌개용 두부는 으깨서 물기를 제거한다. 볼에 담고 A를 넣어 잘 버무려 섞는다. 8등분하여 경단모양으로 완자를 빚어 냉장고에서 1시간 숙성시킨다.
2. 냄비에 기름을 넣고 달궈지면 1의 빚어둔 완자를 넣어 표면이 하얗게 될 때까지 튀긴다.
3. 다른 냄비에 B를 넣어 끓인 후 내열 볼에 옮긴다. 2의 튀겨낸 완자를 넣어 랩을 씌워 김이 오른 찜기에 30분간 쪄낸다.
4. 배추는 심 째 길이대로 세로로 썬다. 소금을 약간 뿌려 10분간 둔다. 내열볼에 담아 치킨스탁(2C)과 식용유를 넣고 랩을 씌워 전자렌지에 15분간 가열하여 부드럽게 익혀낸다.
5. 뚝배기에 3의 완자와 4의 배추를 넣어 중불에서 10분간 끓여 낸다.
방송한 요리 고기완자 배추찌개 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Meatballs cabbage stew
[Ingredients] 200g of pork, 200g of chicken meat, 100g of tobacco tofu, 500g of egg yolk, chicken stock 4C, cooking oil 2T, frying oil suitable amount
A: Chewonju 2t, egg water 2t, starch water 2t, oyster sauce 1t
B: chicken soup 2C, soy sauce 2T, oyster sauce 2t, pepper a little
[process]
1. Pork and chicken skin flesh each tear. Remove the water from the tofu. Put in a bowl and mix well. It is divided into 8 equal parts and diced in a dumpling shape and aged in the refrigerator for 1 hour.
2. Put the oil in the pan and add 1 ½ ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡2
3. Put B into another pot and simmer. Put 2 fried balls and cover with lap and boil for 30 minutes in steaming steamer.
4. Cut the cabbage vertically to the heights. Sprinkle some salt and leave for 10 minutes. Put in chicken balls (2C) and cooking oil in a heat-resistant bowl, cover with a lap, and cook in a microwave oven for 15 minutes to gently cook.
5. Put 3 balls and 4 cabbages in a pot and boil for 10 minutes in a medium heat.
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