게살배추
[재료] 배추 5-6장, 게살 500g, 닭 육수+게살 국물 2컵, 소홍주 1T, 생강즙 1T
소금, 후추, 식용유, 참기름 적당량, 전분 1T, 물 1T
*닭육수: 닭다리살, 통마늘, 통생강, 양파(껍질째), 파뿌리, 파 이파리, 통후추
[과정]
1. 게살은 연골부분은 골라내고 국물을 꼭 짜서 닭 육수에 같이 섞어둔다.
2. 냄비에 1의 육수를 부어 끓인다. 배추를 한 장씩 넣어 살짝 데친다. 데친 배추는 쫑쫑 썰어둔다.
3. 2의 육수에 소홍주, 소금, 후추를 넣고 끓여둔다.
4. 육수가 끓으면 게살, 식용유, 생강즙을 넣는다. 2의 썰어둔 배추를 넣어 끓인다.
5. 전분을 물에 섞어 전분물을 만들어 4에 넣어 걸쭉하게 농도를 맞춘다.
6. 참기름을 둘러 마무리한다.
방송한 요리 게살배추 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Crab cabbage
[Ingredients] 5-6 chinese cabbage, crab meat 500g, chicken broth + crab soup 2 cups, small Hongju 1T, ginger juice 1T
Salt, pepper, edible oil, sesame oil, starch 1T, water 1T
* Chicken broth: chicken meat, whole garlic, whole ginger, onion (peel), paprika, pepery, peanut
[process]
1. Crab meat, pick out cartilage and squeeze the broth and mix it in chicken broth.
2. Pour 1 broth in a pan and boil. Add one cabbage each and cook a little. Cut the poached cabbage into pieces.
3. Boil soy sauce, salt, pepper and boil in 2.
4. When the broth is boiling, add crab meat, cooking oil, and ginger juice. Put 2 chopped cabbage and boil.
5. Add starch into water to make starch water.
6. Finish around sesame oil.
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