머위장아찌
[재료]
머위, 간장, 식초, 설탕, 매실발효액
[과정]
1. 분량의 간장, 식초, 설탕을 냄비에 넣어 한 번 끓어오르면 불에서 내린다.
2. 1의 배합액이 미지근하게 식으면, 매실발효액을 넣어 잘 섞어서 완전히 식힌다.
3. 머위는 흐르는 물에 씻어 차곡차곡 포개어 둔다.
4. 머위대는 끓는 물에 1분 이내로 데친 후 찬물에 담가 아린 맛을 빼 준다.
고구마 껍질을 벗기듯 질긴 섬유소를 벗겨내 채반에 담아 물기가 날아가게 둔다.
5. 단지(또는 장아찌 담는 용기)에 머위와 머위대를 담고, 2의 배합액을 넣어 숙성시킨다.
방송한 요리 머위장아찌 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Wader pickle
[material]
Wabu, soy sauce, vinegar, sugar, plum fermentation
[process]
1. Put a small amount of soy sauce, vinegar, and sugar in a pan, boil once and get out of the fire.
2. When the mixture of 1 is cooled to a warm water, add the fermentation broth and mix thoroughly.
3. Wash the wipes with running water and put them in a row.
4. Boil the boiled water in boiling water for 1 minute or less and soak it in cold water to remove the arine flavor.
Peel off the sweet potato peeled fiber and put it in a teapot so that the water is blown away.
5. Put mermaid and swallowtail in a jar (or a container holding a pickle) and add 2 mixture liquids to mature.
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