새우젓
재료
생새우 1㎏, 소금(천일염) 1컵, 다시마풀죽 1컵(다시마육수 1컵, 찹쌀가루 4큰술), 소주 한 잔
담그는 법
1. 생새우는 바닷물 정도의 소금물에 깨끗이 씻어 건져 물기를 완전히 빼 놓는다.(새우가 깨끗할 때는 씻지말고 지저분한 것만 골라낸다.)
2. 다시마육수를 진하게 내서 찹쌀을 넣고 죽을 쑨다.(밥보다 질고 죽보다 되직하게)
3. 생새우 1㎏에 천일염 3/4컵, 다시마 풀죽을 넣어 버무려서 용기에 담는다.
4. 남은 소금 1/4로 윗면을 덮은 다음 밀봉하여 서늘한 곳에 두어 삭힌다.(2개월)
방송한 요리 새우젓 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Shrimp
material
1kg of raw shrimp, 1 cup of salt (sun salt), 1 cup of kelp paste (1 cup of kelp soup, 4 tablespoons of glutinous rice powder)
How to dip
1. Wash raw shrimp thoroughly with salt water and drain it completely. (When shrimp is clean, do not wash and pick out only dirt.)
2. Put the kelp seaweed in the dark and put glutinous rice and die.
3. Put 1/3 of fresh shrimp in 3/4 cups of sea salt, kelp paste and put into a container.
4. Cover the top with 1/4 of the remaining salt, seal it and place it in a cool place (2 months).
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