새우젓 보쌈 속
재료
무 1개 1.2Kg, 소금 50g, 물엿 30g, 홍갓 30g, 미나리 20g, 쪽파 20g,찹쌀풀국 1컵
양념:고운고춧가루 70g, 굵은 고춧가루 20g, 새우젓 60g, 생강 10g,마늘 50g, 배 1/5개, 사과 1/5개, 백설탕 30g, 황설탕 40g
만드는 법
1. 무는 나무젓가락 굵기로 썰어 소금, 물엿을 넣고 나른하게 절여 물기를 제거한다.
2. 홍갓, 미나리, 쪽파는 깨끗하게 씻어 3Cm 길이로 썬다.
3. 생강, 마늘은 다진다.
4. 배, 사과는 껍질을 벗기고 갈아 놓는다.
5. 찹쌀가루로 풀 국을 쑨다.
6. 풀 국에 분량의 양념을 모두 섞어 골고루 섞어준다.
7. 냉장고에 넣어 숙성 시킨다.
방송한 요리 새우젓 보쌈 속 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Salted shrimp
material
1 piece 1.2kg, salt 50g, syrup 30g, red ghoul 30g, parsley 20g, safflower 20g, glutinous rice 1 cup
Seasoning: 70g of red pepper powder, 20g of red pepper powder, 60g of shrimp, 10g of ginger, 50g of garlic, 1/5 of apple, 1/5 of apple, 30g of white sugar, 40g of yellow sugar
how to make
1. Cut the bamboo into thick pieces of chopsticks and add salt and syrup.
2. Wash red ginseng, buttercups and ferns cleanly and cut to 3cm length.
3. Remove ginger and garlic.
4. Pear and apple peel and grind.
5. Put glutinous rice flour into the rice gruel.
6. Mix all the spices and mix well.
7. Put in the refrigerator and mature.
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