매콤 게튀김
[재료]
게(소프트 쉘 크랩) 4마리, 녹말가루 1/2C, 식용유 적당량, 생강 1쪽,마른고추5-6개, 두반장 2T, 굴소스 1T, 만능간장 1T, 청주 1T, 설탕 1T,참기름, 후춧가루 적당량, 쪽파 5대
[과정]
1. 게를 깨끗이 씻어서 크기에 따라 몸통을 4-6조각으로 토막 친다.
(단단한 게를 사용할 경우는, 껍질이 단단하므로 위에서 내리치듯이 단번에 잘라야 한다.)
(소프트 쉘 크랩을 구하지 못했을 경우, 게 다리 끝은 살이 없으므로 불필요한 양념이 들지 않도록 가위로 잘라 버리고 껍질이 단단한 집게발은 칼로 두들겨서 껍질을 대강 부수어 놓는다. 그래야 먹기가 편하다.)
2. 손질한 게에 마른 녹말가루를 고루 묻혀서 열이 오른 튀김기름에 노릇하게 튀긴다.
4. 다른 팬을 충분히 달군 다음 식용유를 두른다.
채 썬 생강, 마른 고추를 넣고 볶아 향을 낸다.
분량의 두반장, 굴소스, 만능간장, 청주, 후추, 설탕을 넣어 끓인다.
6. 양념이 바글바글 끓으면 튀겨 둔 게를 넣어 재빨리 섞어 볶는다.
7. 참기름을 넣고 골고루 섞어 접시에 담아낸다.
8. 남은 양념에 삶은 쌀국수를 볶는다
방송한 요리 매콤 게튀김 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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MBC pleasant day It broadcasts on May 19, 2016 It introduces cooked crab deep-fried recipe (recipe, making, making) briefly.
Deep-fried crabmeat
[material]
4 pieces of soft shell crab, 1 / 2C of starch powder, 1 part of edible oil, 1 part of ginger, 5-6 pieces of dried red pepper, two half squares 2T, oyster sauce 1T, universal soy sauce 1T, sake 1T, sugar 1T, sesame oil, Appropriate amount,
[process]
1. Wash the crab cleanly and cut the body into 4-6 pieces depending on the size.
(If you use a sturdy crab, the skin is hard, so you have to cut it off at once.
(If you do not get a soft shell crab, crab legs are not fleshy, so you need to cut it with scissors to avoid unnecessary seasoning, and the hard shell claws should be kneaded with a knife to crumble the skin so that it is easy to eat.
2. Fill the dried crab with dried starch powder, and fry in a deep frying oil.
4. Fill the other pan with enough oil.
Put ginger and dried red pepper in the sauce and roast to incense.
Put two half capsules, oyster sauce, soy sauce, sake, black pepper, sugar and boil.
6. When the sauce is boiled, add the fried crab and mix it quickly.
7. Add sesame oil and mix well.
8. Fry the boiled rice noodles in the remaining sauce
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