아욱 고추장 알닭 육개장
재료 : 알닭 1마리, 아욱 300g, 대파 2대(흰부분), 콩나물 200g
(국물) 생수 1리터, 집간장 1T, 대파 뿌리 4-5개, 마른 홍고추 2개, 통후추 10알
(국물양념) 고추장 5T, 다진 마늘 1T, 청주 2T, 맛술 2T, 소금, 후춧가루 약간씩
1. 냄비에 구운 알닭과 대파 뿌리, 홍고추, 통후추를 넣고 40분간 끓여 국물을 낸다
2. 국물 낸 알닭을 건져 살을 발라 잘게 찢어 준비한다
3. 고추장 5T, 청주 2T, 맛술 2T를 넣고 간을 맞춘다
4. 손질한 아욱, 콩나물, 대파를 넣고 맛이 들면 닭살을 넣어 한 번 더 끓여 완성한다
방송한 요리 아욱 고추장 알닭 육개장 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Alcoholic beverages
Ingredients: 1 chicken, 300g of mallow, 2 pieces of green onions (white part), 200g of bean sprouts
(Broth) 1 liter of bottled water, 1T of house soy sauce, 4-5 roasted roots, 2 dried red pepper, 10 peanuts
(Soup seasoning) Gochujang 5T, Chopped garlic 1T, Cheongju 2T, Taste 2T, Salt, Black pepper slightly
1. Roast chicken roasted in a pan, roasted pepper, red pepper, pepper and boiled for 40 minutes to put out broth
2. Prepare the chicken with the broth and tear it to prepare it.
3. Put the hot pepper paste 5T, Cheongju 2T and the sweet potato 2T into the liver.
4. Put the trimmed malt, bean sprouts and green onions and add the chicken meat and boil once more.
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