북어다시마 강정
[재료] 북어포 30g, 다시마 30g, 닭다리살 3장, 홍고추 2개
[양념장] 만능간장 4T, 후추 약간, 쌀조청 2T
[과정]
1. 북어는 살짝 물에 적셔 마른 행주로 물기를 제거하고 3-4cm크기로 잘라둔다.
2. 다시마는 젖은 행주로 꼭 짜서 잡티를 깨끗이 닦아내고 다시마도 3-4cm 크기로 잘라 젖은 행주로 꼭 싸둔다.
3. 닭다리살은 껍질을 제거하고 한입 크기로 썰어 양면을 노릇하게 지져낸다.
4. 양념장 재료를 모두 잘 섞어두고 냄비에 닭다리살, 다시마, 북어 순으로 담는다. 양념장을 끼얹어 간이 골고루 베이게 중불에서 졸이다 국물이 3-4T 남았을 어슷 썬 홍고추를 넣어 마무리한다.
방송한 요리 북어다시마 강정 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Kelp kelp
[Ingredients] Bean curd 30g, kelp 30g, chicken broth 3 pieces, red pepper 2 pieces
[Marinade] universal soy sauce 4T, pepper a little, rice seasoning 2T
[process]
1. Soak the beak slightly, remove the water with a dry cloth and cut it to 3-4 cm size.
2. The kelp is wiped clean with a wet cloth, and the kelp is cut into 3-4cm size and wrapped tightly with a wet cloth.
3. Remove the chicken skin flesh, cut into bite-size pieces, and put on both sides.
4. Mix all the ingredients of the sauce well and put them in the pot in the order of chicken drumstick, kelp, and brisk. The sauce is poured over the liver evenly. The soup is poured in the medium heat.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.