아티초크 손질하는 법
1. 아티초크 봉오리의 1/5 정도를 자른다
2. 흐르는 물에 충분히 헹궈준다
3. 봉오리 끝 부분에 레몬즙을 발라 갈변을 막는다
4. 가시가 있는 잎의 끝 부분을 자른다
5. 단단한 줄기 끝 부분과 표면을 자른다
6. 아티초크를 반으로 자른다
7. 소금을 넣은 물에 아티초크를 넣고 삶는다
Tip. 25분~50분까지 크기에 따라 삶는 시간 조절
8. 아티초크 속 꽃술을 떼어낸다
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How to Care for Artichoke
1. Cut about 1/5 of the artichoke bud.
2. Rinse enough in running water
3. Pour lemon juice at the end of the bud to prevent browning
4. Cut the tip of the thorny leaf
5. Cut solid stem ends and surfaces
6. Cut the artichoke in half.
7. Put artichoke in salt water and boil.
Type. Adjust the time to boil according to size from 25 minutes to 50 minutes
8. Remove artichoke flower.
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